«Μία νύχτα μπορεί να ’ρθούμε ξαφνικά»
Με την γνωστή απειλή που έχει χρησιμοποιήσει και για την Ελλάδα «μία νύχτα μπορεί να ‘ρθούμε ξαφνικά» ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν απέκλεισε νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής, εάν η Τουρκία αισθανθεί ότι απειλείται η επιβίωσή της.
Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην ‘Αγκυρα σήμερα, 6 Ιανουαρίου, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι το τέλος των Κούρδων μαχητών στη Συρία πλησιάζει και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει χώρος για την τρομοκρατία στο μέλλον της Συρίας.
«Θεού θέλοντος, έχουμε την ικανότητα να το κάνουμε αυτό. Ο καθένας θα πρέπει να κάνει τους υπολογισμούς του σύμφωνα με αυτό», δήλωσε.
«Η επίτευξη του στόχου της Τουρκίας χωρίς τρομοκρατία είναι μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητές μας. Δεν υπάρχει πολιτική με την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες πίσω από αυτήν. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα το επέτρεπε αυτό. Ο κύκλος στενεύει για την αυτονομιστική οργάνωση», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην κουρδική οργάνωση ΡΚΚ, με την οποία ταυτίζει την κουρδική παράταξη PYD και την πολιτοφυλακή YPG στη de facto αυτόνομη κουρδική περιοχή της βόρειας Συρίας.
«Δεν θα συναινέσουμε στην αποσύνθεση της Συρίας και στη διατάραξη της ενιαίας δομής της. Εάν διαπιστώσουμε κίνδυνο προς αυτή την κατεύθυνση, θα λάβουμε ταχέως τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι «η Τουρκία έχει αποδείξει πολλές φορές ότι έχει ακλόνητη βούληση να προστατεύσει την επιβίωσή της. Εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, μία νύχτα μπορεί να ‘ρθούμε ξαφνικά».
«Η μόνη μοίρα που περιμένει αυτούς που προτιμούν τον τρόμο και τη βία είναι να θαφτούν στο χώμα με τα όπλα τους. Το λέω ξεκάθαρα, καμία δύναμη δεν μπορεί να το αποτρέψει αυτό», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακά κέρδη με τζίρο 421 εκατ. ευρώ – H πρεμιέρα της Star Bulk
- Μικρομεσαίες προς κυβέρνηση: «Μην μας αφήσετε εκτός» από τα μέτρα για την ενέργεια
- ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ - Ρυθμιζόμενη Πληροφορία (Κανονισμός ΕΕ 596/2014: Γνωστοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών)
- Wall Street: Ήπια άνοδος πριν από τη Fed – Intel και Nvidia στο προσκήνιο
- Νέα εστία πληθωρισμού στις ΗΠΑ: Εκτινάχθηκαν οι τιμές εισαγωγών τον Αύγουστο
- Πόλεμος στο Ιράν: Λογαριασμός 1.700 δολαρίων για κάθε αμερικανικό νοικοκυριό από πετρέλαιο και επιτόκια
- ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε. - Πρόσκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων
- ΗΠΑ: Άλμα 1,2% στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο, «φρένο» στα στεγαστικά με επιτόκιο 6,97%
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








