Ελλάδα

Ο Γεωργιάδης υπογράφει σήμερα το μνημόνιο συνεργασίας Amazon – ΔΥΠΑ για εκπαίδευση στο cloud

Αφορά στην έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης ανέργων για τις υπηρεσίες cloud, με στόχο κατάρτιση και μείωση ανεργίας - Τι δήλωσε ο υπ. Εργασίας

Μνημόνιο συνεργασίας με την Amazon Web Services αναμένεται να υπογράψει το μεσημέρι η ΔΥΠΑ, το οποίο αφορά στην έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης ανέργων για τις υπηρεσίες cloud.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα αφορά πιλοτικά 1.000 ανέργους.

«Σήμερα θα υπογράψει η ΔΥΠΑ στο γραφείο μου, με την παρουσία μου, μαζί με την Amazon Web Services ένα Μνημόνιο Συνεργασίας για την έναρξη ενός πολύ σημαντικού προγράμματος εκπαίδευσης από την Amazon στις υπηρεσίες cloud, με εξασφαλισμένη εργασία».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγεί ότι «όσοι περάσουν από το επιδοτούμενο αυτό πρόγραμμα θα μάθουν όλη τη χρήση του cloud από την Amazon και, ταυτόχρονα, το πρόγραμμα θα εγγυάται την πρόσληψή τους μετά την εκπαίδευσή τους. Είναι ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα και ξεκινάει επιλεκτικά στους πρώτους 1000 ανέργους και, αν όλα πάνε καλά, μπορεί να ακολουθήσουν πολλές χιλιάδες ανθρώπων. Οι υπηρεσίες cloud έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Η Amazon Web Services είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά του cloud».

Στόχος η μείωση της ανεργίας

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε παράλληλα ότι στόχος είναι η ανεργία, η οποία υποχώρησε τον Οκτώβριο του 2023 στο 9,6%, να διαμορφωθεί σε δύο με τρία χρόνια κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο υπουργός, υπογράμμισε επίσης, ότι σήμερα αρχίζει από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας (της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων), καθώς και του δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, σε δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, του επιδόματος γονικής αδείας και του επιδόματος εργασίας.

Για τα άτομα με αναπηρία στην χώρα μας δήλωσε ότι είναι το 10% του πληθυσμού και δεν πρέπει να αποκλειστεί από την κοινωνία, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.

Θα κάνουμε τα πάντα για να έχουν την ζωή που τους αξίζει, τόνισε προσθέτοντας ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου τους δίνεται η δυνατότητα να λαμβάνουν το επίδομα ενώ εργάζονται.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu