Διευθύνων σύμβουλος και συνιδιοκτήτης των Electra Hotels & Resorts και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων
Σε μήνυμα του ο Γιάννης Ρέτσος – Διευθύνων σύμβουλος και συνιδιοκτήτης των Electra Hotels & Resorts και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – κάνει λόγο για «εξαιρετική τιμή» να εκλεγεί στην θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), «ενός ιδρύματος ανεξαρτήτου και αδέσμευτου, απόλυτα ιδιωτικού, με συνέπεια η δραστηριότητά του μέσα στην ελληνική κοινωνία, αναφορικά με τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας, να χαρακτηρίζεται μοναδική».
Η ανάρτησή του:
«Σήμερα, είχα την ευκαιρία να απολαύσω την εξαιρετική τιμή να εκλεγώ Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Ενός ιδρύματος ανεξαρτήτου και αδέσμευτου, απόλυτα ιδιωτικού, με συνέπεια η δραστηριότητά του μέσα στην ελληνική κοινωνία, αναφορικά με τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας, να χαρακτηρίζεται μοναδική.
Διεξάγοντας εφαρμοσμένη επιστημονική έρευνα, παρακολουθώντας και αναλύοντας τις βραχυπρόθεσμες οικονομικές τάσεις, καταγράφοντας το επιχειρηματικό κλίμα, διατυπώνοντας προβλέψεις για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και παρεμβαίνοντας στο δημόσιο διάλογο σε θέματα οικονομικής πολιτικής, το ΙΟΒΕ επιχειρεί διαρκώς να επισημαίνει τα κρίσιμα ζητήματα του μέλλοντος και να προτείνει λύσεις.
Με αιχμή το Γενικό του Διευθυντή Νίκο Βέττα και τους συνεργάτες του και υπό την καθοδήγηση του Διοικητικού του Συμβουλίου και των διαχρονικών Προέδρων του, με τελευταίο τον Τάκη Θωμόπουλο, το ΙΟΒΕ έχει δικαίως αναδειχθεί σε κορυφαίο think tank των τελευταίων δεκαετιών.
Η τιμή που μου έγινε ήταν μεγάλη, η ευθύνη πλήρως συνειδητή, η όρεξη για δουλειά όπως πάντα ανεξάντλητη και το όραμά μου ξεκάθαρο: εξωστρέφεια και προσπάθεια μετάφρασης των οικονομικών στοιχείων των ερευνών, σε απτά μηνύματα με ευρύτερη διάχυση στην κοινωνία, για να επισημαίνονται “στραβοτιμονιές”, να μην επαναλαμβάνονται λάθη του παρελθόντος και η οικονομική ευημερία να είναι και πραγματική κοινωνική ευημερία».
Σήμερα, είχα την ευκαιρία να απολαύσω την εξαιρετική τιμή να εκλεγώ Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Ενός ιδρύματος ανεξαρτήτου και αδέσμευτου, απόλυτα ιδιωτικού, με συνέπεια η δραστηριότητά του μέσα στην ελληνική κοινωνία, αναφορικά με… pic.twitter.com/n02fPv13F8
— Yiannis A. Retsos (@YARetsos) October 9, 2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη
- Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για Dow Jones, πιέσεις στον Nasdaq από τις ρευστοποιήσεις στα τσιπ
- Γουόρς (Fed): Ο πληθωρισμός παραμένει «πολύ υψηλός» – Κανένα σήμα για τα επιτόκια Ιουλίου
- Φωτιά στη Φθιώτιδα – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, μηνύματα 112 για εκκενώσεις χωριών
- ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑ
- ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΟΙΒΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑ
- Τραμπ μετά τις αποκαλύψεις για τα 2,2 δισ. δολάρια: «Τα χρήματά μου τα διαχειρίζονται άλλοι»
- ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. - ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








