Για να νικήσει, όπως είπε τον μέχρι πρόσφατα φίλο του, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα χρεοκοπήσει τις ΗΠΑ
Νέα τροπή πήρε η ρήξη μεταξύ του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του άλλοτε συμμάχου του, Ίλον Μασκ, με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία να ανακοινώνει τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος, υποστηρίζοντας ότι το δημοσιονομικό νομοσχέδιο του Τραμπ θα οδηγήσει τις ΗΠΑ στη χρεοκοπία. Ύστερα από δημοσκόπηση που διενήργησε μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Χ σχετικά με την ιδέα δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα, ο Μασκ ανακοίνωσε πως θα ιδρύσει το «Κόμμα της Αμερικής» («America Party») προκειμένου να χαρίσει στους Αμερικανούς την «ελευθερία» τους.
«Σήμερα, δημιουργείται το Κόμμα της Αμερικής για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
«Με αναλογία 2 προς 1, (δηλώσατε πως) επιθυμείτε ένα νέο πολιτικό κόμμα και θα το έχετε», τόνισε ο Ίλον Μασκ, κατηγορώντας Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς πως λειτουργούν ως ενιαίος κομματικός μηχανισμός ενάντια στα συμφέροντα των αμερικανών πολιτών.
Επικαλούμενος την στρατηγική που ακολούθησε ο Επαμεινώνδας στη μάχη των Λεύκτρων, ο Μασκ ανέφερε ότι «ο τρόπος με τον οποίο θα σπάσουμε το ενιαίο κομματικό μηχανισμό (uniparty system) είναι χρησιμοποιώντας μια παραλλαγή του τρόπου με τον οποίο ο Επαμεινώνδας διέλυσε τον μύθο της αήττητης Σπάρτης στα Λεύκτρα: Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης».
Ερωτηθείς ποιος ήταν ο βασικός λόγος που τον έκανε να αλλάξει άρδην τη στάση του έναντι του προέδρου Τραμπ, ο Μασκ απάντησε: «Η αύξηση του ελλείμματος από ένα ήδη τρελό ποσό 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων επί (κυβέρνησης) Μπάιντεν στα 2,5 τρισεκ. δολάρια. Αυτό θα χρεοκοπήσει τη χώρα».
Ο γεννημένος στη Νότια Αφρική επιχειρηματίας δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με Χαφτάρ: Ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον…
- Gran Crema Caffè Vivoli: Το καλύτερο affogato γίνεται στη Φλωρεντία.
- Υποχρεωτική μηνιαία δήλωση ΦΠΑ από τον Ιούλιο για επιχειρήσεις με έναρξη δραστηριότητας 1/1/24 έως 31/3/25
- Πολωνός καθηγητής, που δούλευε σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ το θύμα στην Αγία Παρασκευή
- Ελπιδοφόρος: Ο πόνος για τις απώλειες από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας διαπερνά τις καρδιές όλων μας
- Επιπλέον 30.000 επιβάτες με την 24ωρη λειτουργία των ΜΜΜ στην Αθήνα – Έρχονται 30.000 προσλήψεις
- Επίθεση σε Mask από τον CEO της Azoria Partners και αναβολή του ETF που επρόκειτο να κυκλοφορήσει
- Συνελήφθη δημοσιογράφος που φέρεται να εκβίαζε τη βουλευτή Ζέτα Μακρή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις