Ο Όμιλος Σαράντη ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό σχετικά με την απόφασή του να αποσυρθεί οριστικά από τη Ρωσική αγορά στο πλαίσιο της κρίσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
_x000D_
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε., δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα στη ρωσική αγορά μέσω της 100% θυγατρικής της, εμπορικής επιχείρησης, HOZTORG LLC.
_x000D_
Κατά το α’ εξάμηνο του 2022 οι πωλήσεις της Hoztorg LLC ανήλθαν σε €0,75 εκατ., αντιπροσωπεύοντας το 0,4% στο σύνολο των πωλήσεων του Ομίλου.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Ο Όμιλος εκτιμά ότι η αρνητική επίπτωση από την διακοπή της δραστηριότητας στην Ρωσία αναμένεται να ανέλθει περίπου σε 1.2 εκατ. ευρώ, ποσό που απεικονίζει την καθαρή θέση της ρωσικής εταιρείας.
_x000D_
Η ανακοίνωση καταλήγει: “Ο Όμιλος Σαράντη στέκεται στο πλευρό όσων επλήγησαν από αυτήν την ανθρωπιστική κρίση, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους στην Ουκρανία. Από την αρχή του πολέμου προτεραιότητά μας ήταν η προστασία και η υποστήριξη των εργαζομένων μας στην Ουκρανία και η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας που κινητοποιήθηκε από τις θυγατρικές του Ομίλου κοντά στην Ουκρανία, Sarantis Polska, Polipak και Sarantis Romania”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δήμος Αθηναίων: 13 σφραγίσεις καταστημάτων για αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου
- Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Κλειστό το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο)
- Πάνω από 9,5 δισ. ευρώ η αξία των αποθηκευτικών χώρων και logistics parks στην Ελλάδα
- Europa – Conference League: Δύσκολες μάχες για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ
- Eurostat: Μικρή αύξηση 1% στις πωλήσεις του λιανικού εμπορίου της ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο
- Enterprise Greece: Παρουσίασε στο Summit του Ντουμπάι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα
- UBS: Το ράλι των μετοχών αντέχει παρά τις απαιτητικές αποτιμήσεις
- Henkel: Στα 5,1 δισ. ευρώ οι πωλήσεις το γ’ τρίμηνο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








