Μετά από μία καριέρα στον τραπεζικό κλάδο, που δεν είχε το αίσιο τέλος, που επιθυμούσε
Οι φιλοδοξίες είναι ένα ακαταμάχητο συναίσθημα των ανθρώπων, το οποίο τους ωθεί επαγγελματικά σε συνεχώς ανώτερο επίπεδο. Συνήθως το έχουν όσοι έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και πρόσβαση στα συστήματα εξουσίας, οικονομικής και πολιτικής.
Εκτός από ακαταμάχητο είναι για ορισμένους και αστείρευτο, όπως για τον τραπεζίτη, ο οποίος μετά από μία επιτυχημένη αλλά όχι με αίσιο τέλος καριέρα στον κλάδο και μία αποτυχημένη στη συνέχεια προσπάθεια επιστροφής ως διευθύνων σύμβουλος σε συστημική τράπεζα, έστρεψε το επαγγελματικό του ενδιαφέρον σε δραστηριότητες private equity.
Φαίνεται όμως ότι η θέση του προέδρου του Δ.Σ. σε μία συστημική τράπεζα που πρόκειται να χειρεύσει αργά ή πιο γρήγορα, δεν τον αφήνει ασυγκίνητο. Και του ενεργοποίησε το λίμπιντο των επαγγελματιών του φιλοδοξιών.
Σύμφωνα με πηγές από τον πολιτικό χώρο, ο πρώην τραπεζίτης εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη θέση του προέδρου της Alpha Bank, στο ενδεχόμενο πιθανότατης αποχώρησης του Βασίλη Ράπανου. Ο κ. Ράπανος, ο οποίος έφυγε τρέχοντας από το υπουργείο Οικονομικών την περίοδο της κρίσης, έχει βρει ασφαλές καταφύγιο στο διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, από τον Μάιο του 2014. Τότε, οι «αριστερόστροφοι» τραπεζίτες είχαν μια προτεραιότητα για τους γνωστούς λόγους. Όμως, τα χρόνια περνούν, οι άνθρωποι μεγαλώνουν και έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για φιλόδοξους και προνομιούχους διαδόχους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- LG: Μια γιορτή γεμάτη χρώμα, αγάπη και “γλυκές” αναμνήσεις για τη Γιορτή της Μητέρας
- Πόθεν έσχες Γιώργου Αυτιά: εισόδημα €85.713, γαλλικό ομόλογο €2 εκατ. και καταθέσεις €169.871
- Domes Resorts: Eνεργοποιεί το νέο brand Domes Finds με πρώτο σταθμό την Κρήτη
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης
- DS Smith: Η εταιρεία συσκευασίας με τις 3 μονάδες στην Ελλάδα επενδύει 14 εκατ. ευρώ στη Ρουμανική αγορά
- Πόθεν έσχες Κώστα Σκρέκα: Δηλωθέντα ποσά 280.946 ευρώ, καταθέσεις 211.694 ευρώ και οφειλές 29.984 ευρώ
- Motor Oil: Ο Σπυρίδων Σβορώνος νέος Γενικός Διευθυντής Εφοδιασμού και Εμπορίας
- Πόθεν έσχες Άκη Σκέρτσου: Μέτοχος Metlen και άλλων εισηγμένων με εισόδημα 80.712 ευρώ και καταθέσεις 103.110 ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








