Ο Ριχάρδος Λαμπίρης αναλαμβάνει χρέη διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΑΙΠΕΔ μετά από ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), που είναι ο μοναδικός μέτοχος του Ταμείου. Ο κ. Λαμπίρης θα αντικαταστήσει τον Αντώνη Λεούση, ο οποίος παραιτήθηκε.
Η νέα σύνδεση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ έως ως εξής:
Πρόεδρος
Ευαγγελία Τσιτσογιαννοπούλου
Διευθύνων σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου
Ριχάρδος Λαμπίρης
Μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου
Άγγελος Βλάχος
Ο κ. Λαμπίρης γεννήθηκε το 1975. Σπούδασε ηλεκτρονικός μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Sussex και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc. in Project Management από το πανεπιστήμιο του Birmingham. Είναι επίσης κάτοχος MSc. in International Trade, Transport and Finance από το City University της Μεγάλης Βρετανίας.
Έχει εργαστεί ως μηχανολόγος στη Rockwell Golde και έχει μακρά εμπειρία στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική καλύπτοντας τόσο τις αγορές της Ελλάδας όσο και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε οργανισμούς όπως η EFG Telesis Finance και η HSBC Bank plc.
Από το 2006 διετέλεσε, μεταξύ άλλων, επικεφαλής του τμήματος Εξαγορών και Συγχωνεύσεων της HSBC Bank plc για την Ελλάδα και Κύπρο, με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠA: Προχώρησε σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν
- Γερμανικό ΥΠΕΞ: Σύσταση για τους τουρίστες στην Κύπρο λόγω σύρραξης Ισραήλ – Ιράν
- Metlen: Δωρεάν διάθεση 265.746 μετοχών σε 65 στελέχη
- Phoenix Vega Mezz: Διανέμει μέρισμα 0,0063 ευρώ ανά μετοχή
- Πιερρακάκης: «Δεν μπορούμε να έχουμε 27 διαφορετικά κανονιστικά πλαίσια για 27 κράτη μέλη της ΕΕ»
- Χρηματιστήριο: Ανακατάληψη των 1.800 μονάδων με οδηγό τις τράπεζες και υψηλό τζίρο – Στο -1,82% η εβδομάδα
- Υπερταμείο: Πέντε προσφορές για το 51% του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου
- Meta και EssilorLuxottica παρουσιάζουν τα έξυπνα γυαλιά Oakley με Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις