Συνεχίστηκε η πτώση στα επιτόκια των εντόκων γραμματίων, καθώς στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), το Δημόσιο άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,5% από 2,78% στην προηγούμενη δημοπρασία. Παράλληλα υπήρξε υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 1,86 φορές από 1,3 στην προηγούμενη δημοπρασία.
Μείωση του κόστους δανεισμού του Δημοσίου είχε σημειωθεί και στις αρχές του Ιουλίου, όταν ο ΟΔΔΗΧ είχε αντλήσει από 6μηνα έντοκα γραμμάτια το ποσό του 1,625 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2,78%, έναντι επιτοκίου 2,97% της προηγούμενης αντίστοιχης δημοπρασίας. Ενώ, στις 12 Ιουλίου το Δημόσιο είχε αντλήσει 812,5 εκατ. ευρώ από έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας, με το επιτόκιο να μειώνεται στο 2,33% από 2,7% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία και την έκδοση να υπερκαλύπτεται κατά 1,85 φορές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- FT: Η ΕΕ προετοιμάζεται για «απευθείας» συνομιλίες με τον Πούτιν
- Volkswagen Joy: Εγγύηση έως 10 χρόνια για τα νέα Volkswagen στην Ελλάδα
- CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. - Οικονομική κατάσταση CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. (2026,Τριμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ρευστοποιήσεις όσο καθυστερεί η συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν – Βουτιά 8,35% από Maersk
- Η Ευρώπη χρηματοδοτεί έως 60.000 ευρώ καινοτόμες εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνη
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Eurobank: Η παγκόσμια οικονομία σε τροχιά στασιμοπληθωρισμού – Πιο έντονα στην ευρωζώνη
- Η Kosmocar Trucks & Buses στην Transport Show 2026 με ολοκληρωμένες λύσεις MAN
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








