Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου - Τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να εγγραφούν για αγορά έως 15.000 ευρώ
Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 θα διενεργηθεί από τον ΟΔΔΗΧ Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 500 εκατ. ευρώ, λήξεως 27 Δεκεμβρίου 2024.
Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 (Τ+2).
Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.
Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.
Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 20% επί του δημοπρατούμενου ποσού.
Δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024.
Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια.
Τα φυσικά πρόσωπα
Παράλληλα με τη δημοπρασία, το Ελληνικό Δημόσιο παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price). Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.
Περίοδος εγγραφών: Από Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 έως και Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρησή τους σε μερίδα του Σ.Α.Τ. Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης, με απαραίτητα δικαιολογητικά την Αστυνομική Ταυτότητα και τον Α.Φ.Μ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- N. Tσάφος: Με τη μεγάλη διείσδυση των ΑΠΕ, το σύστημα φθάνει σε σημείο που δεν μπορεί να απορροφήσει αυτή την ενέργεια
- ΗΡΩΝ: Υποστηρικτής του Ioannina Lake Run 2025
- Νερό Arrena: Πού στοχεύει μετά την αύξηση του τζίρου αλλά και τη διεύρυνση ζημιών το 2024
- Rheinmetall: Εξαγοράζει τα γερμανικά ναυπηγεία NVL
- Ιφ. Κάλφα: Aποχώρησε μετά από 18 χρόνια στην ALPHA bank και ανέλαβε Chief Human Resources Officer στο Aktor Group
- Επένδυση $6,8 δισ. σε AI από Alphabet/Google στο Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει επίσκεψης Τραμπ
- OpenAI: Προσέλαβε τον τέως CFO της xAI – Κλιμακώνεται η κόντρα Μασκ – Αλτμαν
- Η Γερουσία ενέκρινε τον Μίραν, επιλογή του Τραμπ για το διοικητικό συμβούλιο της Fed
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις