Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 200 εκατ. ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού θα είναι η Παρασκευή 25 Απριλίου 2025
Την Τετάρτη 16 Απριλίου 2025 θα διενεργηθεί από τον ΟΔΔΗΧ δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 3,875%, λήξης 12 Μαρτίου 2029, σε άυλη μορφή.
Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 200 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 25 Απριλίου 2025.
Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 16ης Απριλίου 2025 και οι οποίες ικανοποιούνται μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut off τιμή).
Μόνο ανταγωνιστικές προσφορές θα γίνουν αποδεκτές στη δημοπρασία. Η εν λόγω δημοπρασία θα ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση των Β.Δ. Για τα Ομόλογα δε θα δοθεί καμία προμήθεια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΒΕΠ: Κινδυνεύει η εορταστική αγορά από τα αγροτικά μπλόκα – Η εκτίμηση της ζημιάς
- Κοινό μέτωπο από 7 ευρωπαϊκές χώρες απέναντι στον παράνομο διαδικτυακό τζόγο
- Τσιάρας προς αγρότες: Υπάρχουν περιθώρια για παρεμβάσεις – Ποια αιτήματα μπορούν να ικανοποιηθούν
- Ομολογία Κάλας: Δύσκολο να αξιοποιηθούν τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια για δάνειο στην Ουκρανία
- Κομισιόν: Κυρώσεις σε 14 άτομα και εταιρείες που διαχειρίζονται τον «σκιώδη» στόλο πετρελαίου της Ρωσίας
- Bluegr Hotels & Resorts: Απέσπασες 6 Διαμάντια στα EFQM Global Awards 2025
- Ευάγγελος Βενιζέλος: «Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας, η αυτοδυναμία έκλεισε τον κύκλο της»
- Η πλατφόρμα MTS Greece θα λάβει ενισχυμένη αναγνώριση από τον ΟΔΔΗΧ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








