Οι πωλήσεις της εταιρείας το 2025 στηρίχθηκαν κυρίως στην εγχώρια αγορά και λιγότερο σε εξαγωγές, με το ποσοστό της εξωστρέφειας να φτάνει το 22,4%
Σε επενδύσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής τα επόμενα χρόνια προχωρά σε αυτή την χρονική περίοδο η εταιρεία παραγωγής σνακ και ζαχαρωδών από τη Βόρεια Ελλάδα, Ohonos Snack, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report από τη διοίκηση βρίσκεται σε εξέλιξη ολιστική επένδυση με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής τηγανητής πατάτας, δηλαδή το πατατάκι σνακ.
Η εν λόγω επένδυση περιλαμβάνει μια σειρά από βήματα όπως νέο συσκευαστήριο, καινούργια γραμμή παραγωγής, ενεργειακή ενίσχυση μέσα από εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, ενώ αναμένεται να επεκταθούν και οι διοικητικές εγκαταστάσεις. Οι εγκαταστάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.
Ενδεικτικό είναι ότι ήδη από το 2025 στην εταιρεία είχαν πραγματοποιηθεί σταδιακά νέες προσθήκες που αφορούσαν τόσο ενίσχυση εξοπλισμού, όσο και επεμβάσεις στα κτίρια. Το ύψος αυτών των επενδύσεων είχε αγγίξει τα 8,36 εκατ. ευρώ.
Κατά πληροφορίες από τη Διοίκηση, τα 3,36 εκατ. ευρώ σχετίζονται με κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ποσού, τα 5,01 εκατ. ευρώ συνδέονται με μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό στη μονάδα της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα.
Άνοδος τζίρου 7,63% για το 2025
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ohonos Snack έκλεισε το 2025 με κύκλο εργασιών 58,93 εκατ. ευρώ, έναντι 54,75 εκατ. ευρώ το 2024, καταγράφοντας αύξηση 7,63%.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς, η αύξηση των πωλήσεων συνδέθηκε με υψηλότερο κόστος, καθώς το κόστος πωληθέντων διαμορφώθηκε σε 38,27 εκατ. ευρώ, από 35,03 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας άνοδο 9,26%.
Την ίδια στιγμή, τα έξοδα διάθεσης ανήλθαν σε 11,29 εκατ. ευρώ, από 10,65 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα διοίκησης αυξήθηκαν σε 1,55 εκατ. ευρώ, από 1,42 εκατ. ευρώ.
Η πορεία της εταιρείας για το 2025 στηρίχθηκε κυρίως στην ελληνική αγορά και λιγότερο στις εξαγωγές. Οι εγχώριες πωλήσεις ανήλθαν σε περίπου 45,71 εκατ. ευρώ, από 42,35 εκατ. ευρώ το 2024. Οι πωλήσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκαν σε περίπου 12,27 εκατ. ευρώ, έναντι 11,92 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά. Στις τρίτες χώρες οι πωλήσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν, φτάνοντας περίπου τις 949.000 ευρώ, από 475.000 ευρώ. Συνολικά, οι πωλήσεις εκτός Ελλάδας αντιστοιχούσαν σε περίπου 22,4% του κύκλου εργασιών του 2025.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ισχυρά κέρδη για την ExxonMobil με ώθηση από την άνοδο στα περιθώρια διύλισης
- Στον ανακριτή τη Δευτέρα οι τρεις κατηγορούμενοι για τη φονική έκρηξη στην Πλάκα
- Big Tech: «Εξαϋλώθηκαν» 900 δισ. δολάρια από τις μετοχές λόγω της φρενίτιδας επενδύσεων στην AI
- 😂 Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι όλοι πλούτισαν. Η ανάρτηση που… γέμισε τα πορτοφόλια
- Telekom Fiber: Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων έως 1Gbps χωρίς αύξηση στο πάγιο
- Στους δρόμους της Ιταλίας μαθητές και συνδικάτα για ακρίβεια και εξοπλισμούς
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον «Ευαγγελισμό» πριν τη δίκη του ο «Φραπές», η οποία αναβλήθηκε για το 2027
- Ιστορικό ρεκόρ τουριστικών εσόδων για την Τουρκία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








