Στην Ασία, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei και ο δείκτης αναφοράς μετοχών της Αυστραλίας παρέμειναν αμετάβλητοι, ενώ ο δείκτης της Ταϊβάν κέρδισε 1%
Οι ασιατικές μετοχές σταθεροποιήθηκαν την Τετάρτη, ενώ το αργό πετρέλαιο κυμαινόταν κοντά σε χαμηλά πολλών εβδομάδων, καθώς η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν ενίσχυσε το κλίμα, ακόμη και όταν οι εχθροπραξίες απειλούσαν να αναζωπυρωθούν εκ νέου.
Το δολάριο κυμαινόταν κοντά σε ένα χαμηλό σχεδόν τετραετίας έναντι του ευρώ, με τις αποδόσεις των διετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ να υποχωρούν σε χαμηλά 1,5 μήνα, καθώς οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου μείωσαν τον κίνδυνο για τα ομόλογα από ένα πληθωριστικό σοκ.
Στην Ασία, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei και ο δείκτης αναφοράς μετοχών της Αυστραλίας παρέμειναν αμετάβλητοι, ενώ ο δείκτης της Ταϊβάν κέρδισε 1%.
Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε 0,6% και τα blue chips της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησαν 0,1%.
Τα futures των αμερικανικών μετοχών παρουσίασαν μικρή μεταβολή.
Το αργό τύπου μπρεντ σημείωσε άνοδο 81 σεντς στα 67,95 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate πρόσθεσε 70 σεντς στα 65,07 δολάρια ανά βαρέλι.
Η απόδοση του διετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Μαΐου, στο 3,787%.
Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ , ο οποίος μετρά το νόμισμα έναντι έξι σημαντικών ομολόγων του, υποχώρησε κατά 0,1% στο 97,854.
Το δολάριο υποχώρησε κατά 0,1% στα 144,70 γεν.
Το ευρώ πρόσθεσε 0,1% στα 1,1625 δολάρια, πλησιάζοντας προς το υψηλό της νύχτας στα 1,1641 δολάρια, επίπεδο που έχει να δει από τον Οκτώβριο του 2021.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε την Τρίτη ότι οι υψηλότεροι δασμοί θα μπορούσαν να αρχίσουν να αυξάνουν τον πληθωρισμό αυτό το καλοκαίρι, μια περίοδος που θα αποτελέσει κλειδί για την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ που θα εξετάσει πιθανές μειώσεις των επιτοκίων.
Ο Πάουελ μίλησε σε ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ επιδεινώθηκε απροσδόκητα τον Ιούνιο, σηματοδοτώντας την εξασθένηση των συνθηκών στην αγορά εργασίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- TIME: Στην 150η θέση η TITAN μεταξύ των 500 πιο βιώσιμων εταιριών στον κόσμο
- Ιράν: Αντίθετα από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ κάνει λόγο για «σοβαρές ζημιές» στις πυρηνικές εγκαταστάσεις
- Καπράλος: Οι τράπεζες να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και όχι να λειτουργούν ως διαχειριστές κινδύνου
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Ιάσων Μοσχοβίτης, 93 ετών
- Υπ. Παιδείας: 500.000 ευρώ για εργασίες εκσυγχρονισμού των κτιρίων του ΟΠΑ
- Ιράν: Προχωρά σε σταδιακή άρση των περιορισμών στο Διαδίκτυο
- ΙΣΑ: Παράταση των συμβάσεων των προσωπικών γιατρών με ΕΟΠΥΥ έως το τέλος του έτους
- NATO: Ο Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Τραμπ στα πλαίσια της Συνόδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις