Το πλοίο είναι βρετανικό και το πλήρωμά του ασφαλές
Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι στοχοθέτησαν το εμπορικό πλοίο Rubymar στον κόλπο του Άντεν και τώρα το πλοίο κινδυνεύει να βυθιστεί, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης Γιαχία Σαρέα.
Το πλοίο είναι βρετανικό και το πλήρωμά του ασφαλές, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ σημείωσε ότι οι Χούθι κατέρριψαν ένα αμερικανικό drone στη Χοντέιντα.
Ένα εμπορικό πλοίο με σημαία Μπελίζ, που είναι εγγεγραμμένο στη Βρετανία και η διαχειρίστρια εταιρεία του βρίσκεται στον Λίβανο, δέχθηκε χθες Κυριακή επίθεση στα στενά Μπαμπ αλ Μάντεμπ, στα ανοικτά της Υεμένης, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία ασφάλειας εξειδικευμένης θαλάσσιες μεταφορές Ambrey.
Η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανέφερε ότι το πλήρωμα εγκατέλειψε ένα πλοίο έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτό όταν έπλεε στα ανοικτά της Υεμένης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Έρευνα ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για Τεχνητή Νοημοσύνη: Υψηλό ρίσκο αυτοματοποίησης για το 40% των θέσεων εργασίας
- Cosmote Telekom: Νέα σειρά 8 προγραμμάτων για επαγγελματίες κι επιχειρήσεις
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: 5η κατανομή αποζημιώσεων 26 εκατ. ευρώ λόγω ευλογιάς σε κτηνοτρόφους
- ΗΠΑ: Στο 2,7% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
- Σε κλοιό αγροτικών κινητοποιήσεων οι Βρυξέλλες – Δακρυγόνα και ρίψεις νερού κατά των διαδηλωτών
- ΕΚΤ: Κράτησε αμετάβλητο στο 2% το βασικό επιτόκιο κατά την τελευταία συνεδρίαση του έτους
- Σαράντης: Έναρξη διαδικασίας απορρόφησης της θυγατρικής Zetafin
- Eurobank: Από 19 Δεκεμβρίου στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Κύπρου οι νέες μετοχές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








