Με πτώση οι τιμές των μετοχών σε Ασία ενώ πτωτικό αναμένεται το ξεκίνημα στην Ευρώπη
Οι τιμές των μετοχών υποχώρησαν στην Ασία μετά την επιβολή δασμών από τον Τραμπ σε τρεις χώρες και τα αντίποινα των δύο εκ των τριών χωρών.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε πτώση 1,61%, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 1,99% και ο Topix έχασε 1,87%. Ο Kospi στη Νότιας Κορέα υποχώρησε 2,52% ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχωρεί 1,23% στο άνοιγμα.
Απότομα πτωτικά αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτός από τους δασμούς που επέβαλλε σε τρεις χώρες, απείλησε να κάνει το ίδιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλει
Πτώση διαγράφουν και οι τιμές των ομολόγων, ωθώντας υψηλότερα τις αποδόσεις αφού οι επενδυτές εκτιμούν ότι ο εμπορικός πόλεμος θα αυξήσεις τις τιμές των προϊόντων και άρα τον πληθωρισμό.
Οι δασμοί των ΗΠΑ, που τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου θα επηρεάσουν 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια αγαθών ή περισσότερο από το 40% όλων των εισαγωγών που κάνουν οι ΗΠΑ.
Ο Καναδάς και το Μεξικό υποσχέθηκαν αμέσως να επιβάλουν αντίποινα, ενώ η Κίνα δεσμεύτηκε να αμφισβητήσει τους δασμούς στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
Η Wall Street Journal ανέφερε ότι τα αντίμετρα του Πεκίνου θα περιλαμβάνουν υποσχέσεις για περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις και δέσμευση να κάνουν περισσότερα για να περιορίσουν τις εξαγωγές πρόδρομων ουσιών φαιντανύλης.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 δείχνουν πτώση 2%. Οι προοπτικές της Ευρώπης είναι ακόμη χειρότερες, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης STOXX 50 να υποχωρούν κατά 2,4%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: Το Κίεβο θα αποφασίσει για ανταλλαγή εδαφών, εγώ θα φέρω τις δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
- Τζεφ Μπέζος για το θάνατο της μητέρας του: «Σ’ αγαπώ μαμά»
- Κίνα: Επιβράδυνση βιομηχανικής παραγωγής και λιανικών πωλήσεων
- Ουκρανική επίθεση στο ρωσικό λιμάνι Αστραχάν
- Συνεχίζει τις διακοπές ο Πρωθυπουργός στα Χανιά
- Συνεχίζεται η φωτιά στα Καμπιά της Χίου
- Το Σαββατοκύριακο οι απολογίες των τριων συλληφθέντων για τις φωτιές
- Δημήτρης Κοτσιφάκος: Ένας Έλληνας στο τιμόνι του Ritz Carlton στο Αμμάν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις