Κατέθεσαν τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας των δήμων
Την απόφαση να διεκδικήσουν την κοστολογημένη με 205 εκατ. ευρώ πρόταση, για τη θωράκισή τους απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, πήραν 114 δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, κατά τη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/11 στη Ρόδο.
«Ιδού η Ρόδος, ιδού και η πρόταση. Από αυτό το πανέμορφο και πολύπαθο νησί, καταθέτουμε μια κοινή, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας των δήμων σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δικτύου και δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και πρόσθεσε: «Σε μια εποχή που οι προκλήσεις της κλιματικής κρίσης δοκιμάζουν τις τοπικές κοινωνίες μας, προχωράμε ενωμένοι, με σκοπό να συμβάλουμε σε σημαντικές αλλαγές, ώστε να προστατεύσουμε τους ορεινούς, νησιωτικούς και αστικούς δήμους μας».
Κατόπιν αιτήματος των μελών της Γενικής Συνέλευσης, η πρόταση παρουσιάστηκε από τον κ. Κωνσταντάτο και στην ολομέλεια της ΚΕΔΕ και στη συνέχεια θα κατατεθεί στην κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τον εισαγγελέα και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, «εκφράζοντας την αγωνία των τοπικών κοινωνιών για τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων Πολιτικής Προστασίας», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Toyota: Ρεκόρ πωλήσεων το 2025, παραμένει πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο
- Η Apple εξαγοράζει την ισραηλινή startup τεχνητής νοημοσύνης Q.ai
- Αποχωρεί η Marketing Manager της Electra Hotels, Νίνα Μπενρουμπή
- Πτώση για τις ασιατικές μετοχές εν αναμονή της επιλογής Τραμπ για τη FED
- Το θέμα των υποκλοπών και οι μεθοδεύσεις δεν έχουν κλείσει για το ΠΑΣΟΚ
- Euroleague: Ανετα τη Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός (87-75) – Aνέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας
- Στο τραπέζι του Τραμπ μυστικές επιχειρήσεις και επιδρομές κομάντο κατά του Ιράν
- Γιατί το δολάριο υποχώρισε σε χαμηλό τεσσάρων ετών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








