Με τις πτήσεις τσάρτερ και άλλες ειδικές πτήσεις να αποτελούσαν το 8,7% του συνόλου των πτήσεων, σύμφωνα με την Eurostat
Το 2024, καταγράφηκαν 6,7 εκατομμύρια εμπορικές πτήσεις στην ΕΕ, 5,8% περισσότερες σε σύγκριση με το 2023 (6,3 εκατομμύρια). Παρά την αύξηση αυτή, ο αριθμός των πτήσεων παρέμεινε κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα το 2019 (7,0 εκατομμύρια), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.
Οι μη τακτικές εμπορικές πτήσεις (πτήσεις τσάρτερ και άλλες ειδικές πτήσεις) αποτελούσαν το 8,7% του συνόλου των πτήσεων το 2024. Οι καλοκαιρινοί μήνες – Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος – κατέγραψαν τον υψηλότερο αριθμό μη τακτικών πτήσεων (10,3%, 10,7% και 10,1%, αντίστοιχα).

Αεροδρόμιο του Άμστερνταμ: κορυφαίο σε αριθμό εμπορικών πτήσεων το 2024
Ο υψηλότερος αριθμός εμπορικών πτήσεων το 2024 καταγράφηκε στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στην Ολλανδία – 484.000. Ακολούθησαν το Παρίσι-Σαρλ ντε Γκωλ (463.000) στη Γαλλία και η Φρανκφούρτη/Μάιν (437.000) στη Γερμανία.
Μεταξύ των 10 αεροδρομίων με τον μεγαλύτερο αριθμό εμπορικών πτήσεων, τα υψηλότερα ποσοστά μη τακτικών πτήσεων καταγράφηκαν στην Αθήνα (5,5%) στην Ελλάδα, στη Βιέννη (4,6%) στην Αυστρία και στη Μαδρίτη (4,5%) στην Ισπανία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αναβάθμιση της ElvalHalcor στους δείκτες του Χρηματιστηρίου – Αυξάνεται το free float και η στάθμιση στο ATHEX ESG
- Όλιβερ Μπλούμε (CEO VW): Να μπουν τώρα από την ΕΕ υψηλότεροι δασμοί στα κινεζικά plug-in υβριδικά
- Πέτερ Καζιμίρ: Αναγκαία τουλάχιστον μία ακόμη αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα άνοδος 1,01% και νέα υψηλά για τον Γενικό Δείκτη με τράπεζες
- Saab: Παραγγελία άνω του 1 δισ. δολαρίων για δύο αεροσκάφη επιτήρησης σε χώρα της Μ. Ανατολής
- Wall Street: Άνοδος με «καύσιμο» την πτώση του πετρελαίου
- Porsche: Νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης με 5.000 επιπλέον απολύσεις έως το 2035
- Δίκη για τα Τέμπη: Αύριο η απόφαση για τις ενστάσεις και τα αιτήματα αναβολής
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








