Με τις πτήσεις τσάρτερ και άλλες ειδικές πτήσεις να αποτελούσαν το 8,7% του συνόλου των πτήσεων, σύμφωνα με την Eurostat
Το 2024, καταγράφηκαν 6,7 εκατομμύρια εμπορικές πτήσεις στην ΕΕ, 5,8% περισσότερες σε σύγκριση με το 2023 (6,3 εκατομμύρια). Παρά την αύξηση αυτή, ο αριθμός των πτήσεων παρέμεινε κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα το 2019 (7,0 εκατομμύρια), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.
Οι μη τακτικές εμπορικές πτήσεις (πτήσεις τσάρτερ και άλλες ειδικές πτήσεις) αποτελούσαν το 8,7% του συνόλου των πτήσεων το 2024. Οι καλοκαιρινοί μήνες – Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος – κατέγραψαν τον υψηλότερο αριθμό μη τακτικών πτήσεων (10,3%, 10,7% και 10,1%, αντίστοιχα).

Αεροδρόμιο του Άμστερνταμ: κορυφαίο σε αριθμό εμπορικών πτήσεων το 2024
Ο υψηλότερος αριθμός εμπορικών πτήσεων το 2024 καταγράφηκε στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στην Ολλανδία – 484.000. Ακολούθησαν το Παρίσι-Σαρλ ντε Γκωλ (463.000) στη Γαλλία και η Φρανκφούρτη/Μάιν (437.000) στη Γερμανία.
Μεταξύ των 10 αεροδρομίων με τον μεγαλύτερο αριθμό εμπορικών πτήσεων, τα υψηλότερα ποσοστά μη τακτικών πτήσεων καταγράφηκαν στην Αθήνα (5,5%) στην Ελλάδα, στη Βιέννη (4,6%) στην Αυστρία και στη Μαδρίτη (4,5%) στην Ισπανία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πρατηριούχοι Αττικής: Μετά τα… Χριστούγεννα η αποκλιμάκωση στα καύσιμα
- Νέος κύκλος αξιολόγησης στις δημόσιες υπηρεσίες, η διαδικασία
- ΟΔΔΗΧ: Δεν θα γίνει η δημοπρασία ομολόγων στις 17 Ιουνίου
- Καρυστιανού από «Αττικόν»: «Ράντζα και τμήματα που εγκαινιάζονται και δεν λειτουργούν» (video)
- Η Anthropic προειδοποιεί για τον κίνδυνο να χαθεί ο ανθρώπινος έλεγχος στην ΑΙ
- Ακλόνητη η Τεχεράνη για το ουράνιο ενόψει των συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Η Αϊτή στο Μουντιάλ, αλλά ο Τραμπ απαγορεύει στους Αϊτινούς να είναι στις εξέδρες
- Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για το πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








