Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) καλεί την κυβέρνηση να το μεταθέσει για το 2026
Να εφαρμόσει το νέο τέλος ανά επιβάτη στην κρουαζιέρα από το 2026 και έπειτα, καθώς τα νέα συστήματα διαχείρισης θέσεων ελλιμενισμού θα τεθούν σε εφαρμογή στη Σαντορίνη και τη Μύκονο από το 2025, καλεί την κυβέρνηση η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA).
Η CLIA δηλώνει πως κατανοεί την επιθυμία της Ελληνικής Κυβέρνησης «να διασφαλίσει έναν ισορροπημένο και βιώσιμο τουρισμό στην Ελλάδα. Χαιρετίζουμε τα σχόλια της Υπουργού Τουρισμού σχετικά με τη σημασία των λιμενικών υποδομών για τη βελτίωση της διαχείρισης των τουριστικών ροών, αλλά και την επιθυμία ανάδειξης νέων προορισμών – προτεραιότητες που ευθυγραμμίζονται με το Σχέδιο Δράσης της CLIA για την Ελλάδα, το οποίο υιοθετήθηκε πέρυσι». Και ότι «αναγνωρίζουμε, επίσης, την επιθυμία της Κυβέρνησης να αυξήσει το homeporting, δεδομένης της σημαντικής συνεισφοράς που έχει στην ελληνική οικονομία».
Από την άλλη καλεί την κυβέρνηση «να εξετάσει τον πιθανό οικονομικό αντίκτυπο του νέου τέλους ανά επιβάτη για τον τουρισμό κρουαζιέρας και επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για ουσιαστική διαβούλευση με τις εταιρείες κρουαζιέρας, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα λιμάνια και τους φορείς του τουρισμού που επηρεάζονται από αυτό».
Καταλήγοντας η CLIA δηλώνει πως «σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Κυβέρνηση σε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει τον βιώσιμο τουρισμό, με οφέλη τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τις τοπικές κοινωνίες».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Νέα κινητοποίηση στις 25/6 στο υπουργείο Οικονομικών
- Πανελλήνιες: Στα Αγγλικά εξετάζονται οι υποψήφιοι για την εισαγωγή σε ΑΕΙ
- Μηχανοδηγοί: 24ωρη απεργία σε σιδηρόδρομο και προαστιακό
- Τροχαία Αττικής: Σαρωτικοί έλεγχοι με 1.222 παραβάσεις το τριήμερο 12-14 Ιουνίου
- Μυστακίδης: “Από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης η νέα Τούμπα”
- Μέση Ανατολή: Νέα μαζική επίθεση με πυραύλους από το Ιράν – Σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ
- Καιρός: Αίθριος, με κατά τόπους νεφώσεις και τοπικές βροχές
- Wall Street: Ανοδος 0,75% για τον Dow Jones στις 42.515,09 μονάδες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις