Ποσό της τάξης των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα καλείται να καταβάλλει η ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών για την υπογραφή νέας σύμβασης για την τροφοδοσία της βιομηχανίας με ηλεκτρική ενέργεια.
Μετά την πολύωρη συνάντηση των διοικήσεων των δύο εταιρειών, που πραγματοποιήθηκε χθες, η συμφωνία οριστικοποιείται και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα, ίσως και σήμερα.
Βασικός όρος της σύμβασης είναι η παροχή εγγυήσεων για την αποπληρωμή της τρέχουσας κατανάλωσης ρεύματος, κάτι που προϋποθέτει και τη μείωση του όγκου της παραγωγής νικελίου από την ΛΑΡΚΟ.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει δώσει τελική προθεσμία έως την ερχόμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου πριν προχωρήσει στην άρση της εκπροσώπησης της εταιρείας που θα οδηγούσε στη διακοπή ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων.
Η προηγούμενη σύμβαση για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών τον Ιούνιο του 2017.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κρουαζιέρα στη Μεσόγειο: Βαρύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ελαφρύτερη φορολογία
- Μήνυμα Ρούτε από την Αγκυρα για πλήρη δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ
- Η Τηλεματική ICT από τη Θεσσαλονίκη στον ψηφιακό μετασχηματισμό του υπουργείου Τουρισμού
- “Πράσινο φως” από τη ΔΟΕ για την επιστροφή της Ρωσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες
- Τέλος στις φοροαπαλλαγές για τα οχήματα εξοικονόμησης ενέργειας στην Κίνα από το 2027
- Από Φινλανδία μέχρι ΗΠΑ ποιες διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες επενδύουν στην Ελλάδα
- Διπλό σχέδιο για τα ακίνητα με πάγωμα ΦΠΑ στα νεόδμητα και τέλος στον φόρο υπεραξίας
- Μικτές τάσεις για τον χρυσό εν μέσω γεωπολιτικής έντασης και πληθωριστικών πιέσεων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








