Η ψηφοφορία αναγνωρίζει επίσης το δικαίωμα της Παλαιστίνης να γίνει το 194ο μέλος του σώματος
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ενέκρινε την Παρασκευή ψήφισμα για τη χορήγηση νέων «δικαιωμάτων και προνομίων» στην Παλαιστίνη.
Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 143 ψήφους υπέρ και εννέα κατά, ενώ 25 χώρες απείχαν.
Το ψήφισμα θα διευρύνει τα δικαιώματα της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2023, όπως το να συμμετέχει και να μιλά σε συνεδριάσεις για όλα τα θέματα, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου.
Η Παλαιστίνη κατέχει επί του παρόντος καθεστώς παρατηρητή στο διεθνές όργανο, το οποίο της επιτρέπει να συμμετέχει και να μιλά σε συναντήσεις που συζητούν θέματα σχετικά με την Παλαιστίνη και τη Μέση Ανατολή.
Η ψηφοφορία αναγνωρίζει επίσης το δικαίωμα της Παλαιστίνης να γίνει το 194ο μέλος του σώματος.
Όπως μεταδίδουν οι Times of Israel, το ψήφισμα δεν αναγνωρίζει καθεστώς μέλους στην Παλαιστίνη αλλά αναγνωρίζει ότι πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης και καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας να «αντιμετωπίσει ευνοϊκά» το ζήτημα.
Μια αίτηση για να γίνει ένα κράτος πλήρες μέλος του ΟΗΕ πρέπει να εγκριθεί από το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας. Στην περίπτωση της Παλαιστίνης μια τέτοια αίτηση θα αντιμετώπιζε το βέτο των ΗΠΑ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέση Ανατολή: Νέα μαζική επίθεση με πυραύλους από το Ιράν – Σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ
- Καιρός: Αίθριος, με κατά τόπους νεφώσεις και τοπικές βροχές
- Wall Street: Ανοδος 0,75% για τον Dow Jones στις 42.515,09 μονάδες
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις