Πρόκειται για την πρωτοβουλία Chios Climate Chance του ιδρύματος «Μαρίας Τσάκος» με τη στήριξη του Ιωάννη Λάτση και με τη συνέργεια της Helmepa
Ενα πολοτικό πρόγραμμα για την κατανόηση της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις θα τεθεί σε εφαρμογή στη νησί της Χίου. Πρόκειται για την πρωτοβουλία Chios Climate Chance, μία πρωτοβουλία του ιδρύματος «Μαρίας Τσάκος» με τη στήριξη του Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση και με τη συνέργεια της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (Helmepa), μια πρωτοβουλία ελλήνων εφοπλιστών
Το πρόγραμμα επιδιώκει να κατανοήσουν οι πολίτες με βιωματικό τρόπο την κλιματική αλλαγή στοχεύοντας στην υιοθέτηση μιας νέας νοοτροπίας με σκοπό να αποτελέσουν παράδειγμα για άλλες περιοχές, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Θα διαρκέσει δύο χρόνια ενώ από 4 έως 6 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν στη Χίο τριήμερες εκδηλώσεις και δράσεις, στο Πρότυπο Ναυτικό Λύκειο TEENS, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο και στην Ιχθυόσκαλα Χίου και τον παραλιακό και υποθαλάσσιο χώρο της γύρω ακτής, αντίστοιχα.
Ανάμεσα στις δράσεις του προγράμματος θα είναι η δημιουργία focus groups, δηλαδή εστιασμένων συζητήσεων σε συγκεκριμένα θέματα γύρω από την κλιματική αλλαγή. Στις ομάδες αυτές θα συμμετέχουν από 6-12 άτομα και οι συζητήσεις θα διαρκούν περίπου 1,5 ώρα.
Οι τριήμερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 4-6 Μαρτίου σηματοδοτούν την επίσημη έναρξη του προγράμματος. Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, θα γίνει η πρώτη εστιασμένη συζήτηση, ενώ την επομένη, την Τρίτη 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στο οποίο μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωποι από την ακαδημαϊκή κοινότητα και την τοπική αυτοδιοίκηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στα σκαριά αμερικανοϊσραηλινά χτυπήματα κατά του Ιράν μετά τις κάλπες στις ΗΠΑ
- Nestle: Καλύτερα πωλήσεις το γ’ τρίμηνο, εξαιρώντας τις δραστηριότητες στη Ρωσία
- Γ. Ολυμπίου: Νέος Head of Engineering στην KPMG
- Παπουτσάνης: Στόχος για τζίρο 150 εκατ. ευρώ έως το 2031 – Το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης και οι νέες επενδύσεις
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ – ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ INVESTOR DAY ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2026
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ – ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ INVESTOR DAY ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2026
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Παπουτσάνης: Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Συναλλαγών
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Παπουτσάνης: Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Συναλλαγών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








