Υποδέχτηκε στον το Viking Vesta το οποίο θα πραγματοποιήσει συνολικά 12 ακόμη προσεγγίσεις το 2026
Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (ΟΛΠ Α.Ε.) εγκαινίασε την περίοδο κρουαζιέρας 2026 με την άφιξη των πρώτων κρουαζιερόπλοιων σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας δυναμικής χρονιάς για την κρουαζιέρα στο λιμάνι του Πειραιά.
Πιο συγκεκριμένα εκπρόσωποι της ΟΛΠ Α.Ε. υποδέχτηκαν στον Επιβατικό Σταθμό Α’ “Μιαούλης”, το Viking Vesta, το νεότερο πλοίο της Viking Cruises, το οποίο θα πραγματοποιήσει συνολικά 12 ακόμη προσεγγίσεις εντός του 2026, ενισχύοντας περαιτέρω τη σταθερή συνεργασία της εταιρείας με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Επίσης, στελέχη της ΟΛΠ Α.Ε. επισκέφθηκαν το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica, το οποίο θα επισκεφθεί το λιμάνι του Πειραιά συνολικά 13 φορές εντός του 2026 πραγματοποιώντας μερική αποβίβαση επιβατών. Έτσι επιβεβαιώνεται η διαρκής παρουσία και συνεργασία κορυφαίων διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας με το λιμάνι του Πειραιά.

Κατά το 2025, το λιμάνι του Πειραιά υποδέχθηκε 863 κρουαζιερόπλοια, ενώ ο συνολικός αριθμός επιβατών ανήλθε σε περίπου 1,85 εκατ. επιβάτες, γεγονός που αναδεικνύει τη συνεχή ενίσχυση της θέσης του Πειραιά ως κορυφαίου προορισμού κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Με αφορμή την έναρξη της περιόδου κρουαζιέρας 2026, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., Su Xudong, υπογράμμισε τη σταθερά αυξανόμενη δυναμική της κρουαζιέρας στον Πειραιά, επισημαίνοντας ότι η στρατηγική γεωγραφική θέση του λιμένα, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες επενδύσεις και τη συστηματική αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών, συμβάλλουν ουσιαστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα.
Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών του, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση του λιμένα ως στρατηγικού κόμβου κρουαζιέρας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αργολίδα: Μάχη με τις φλόγες που έφτασαν στα σπίτια – Εκκενώσεις και καταστροφές στα Φίχτια
- Φωτιά σε Περιφερειακή Αιγάλεω και Χαϊδάρι: Εκκένωση Αφαίας και Άνω Δάσους προς Περιστέρι
- Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Βοιωτία, εκκενώνονται Πόρτο Γερμενό και Προσήλι
- ΟΛΘ: Ανατροπή στον διαγωνισμό για το λιμάνι του Βόλου
- Παραιτήθηκε το «δεξί του χέρι» του Ινφαντίνο εν μέσω «εξέγερσης» κατά του σχεδίου της FIFA
- MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ExxonMobil: Η ενεργειακή κρίση αύξησε κατά 67% τα κέρδη στα 14,7 δισ. δολαρίων το β΄ τρίμηνο
- Chevron: Κέρδη – ρεκόρ εξαετίας στα 12 δισ. δολάρια το β΄τρίμηνο από την κρίση στη Μ. Ανατολή
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








