Το νέο εγχείρημα του ξενοδοχειακού ομίλου, αφορά στην ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 194 κλινών
Κοντά στην υλοποίησή του βρίσκεται το νέο project του ομίλου Mitsis Hotels, προϋπολογισμού περί τα 61 εκατ. ευρώ, μετά τη δημοσιοποίηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων για το έργο που έχει δρομολογηθεί στην περιοχή Ελιά του δήμου Μυκόνου.
Το νέο εγχείρημα του ξενοδοχειακού ομίλου, αφορά στην ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 194 κλινών.
Στο τουριστικό συγκρότημα θα υπάρχουν επίσης υποστηρικτικές λειτουργίες (υποδοχή, εστιατόρια, αναψυκτήρια, χώροι διασκέδασης, χώροι παραμονής/ χώροι εκδηλώσεων, υποδομές spa & αναζωογόνησης), ενώ θα πραγματοποιηθούν και συνοδά έργα (ασφαλτόστρωση δρόμων, κατασκευή μονοπατιών, parking, χώρο εισόδου και διοίκησης, Εγκατάσταση Βιολογικού Καθαρισμού κ.ά.).
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρεία «ΚΟΡΤΙΑ Ξενοδοχειακή Τουριστική, Οικοδομική & Εμπορική Α.Ε.», ιδιοκτήτρια της συνολικής έκτασης των τριών όμορων ακινήτων, επιφάνειας 148 στρεμμάτων, όπου θα αναπτυχθεί το τουριστικό συγκρότημα.
Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου, θα εξασφαλιστεί με ίδια και δανειακά κεφάλαια. Ειδικότερα, περίπου το 18% των απαιτούμενων κεφαλαίων για την υλοποίηση της επένδυσης θα χρηματοδοτηθεί από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΟΡΤΙΑ Ξ.Τ.Ο.Ε. Α.Ε., ενώ περίπου το 82% του απαιτούμενου κεφαλαίου θα καλυφθεί με δάνεια από τράπεζες που έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεση τους να χρηματοδοτήσουν την επένδυση.
Η επένδυση σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 550 μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ κατά τη φάση κατασκευής διάρκειας 2 ετών θα δημιουργηθούν 400 νέες θέσεις εργασίας όλων των ειδικοτήτων. Τα στοιχεία αυτά έχουν υπολογιστεί στη μελέτη του business plan της στρατηγικής επένδυσης, καθώς και στη μελέτη άμεσων και έμμεσων επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
- Κύπρος: Έλαβε αιτήματα για απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ από τη Μ. Ανατολή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη όλοι οι δείκτες παρά την ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή
- Σαράντης: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου μέσω ακύρωσης 3,15 εκατ. ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις