Στις 141 μονάδες βάσης η διαφορά απόδοσης με το αντίστοιχο γερμανικό
Ολο και υψηλότερα τείνει να οδεύει η απόδοση των ομολόγων μετά την πεποίθηση των επενδυτών για διατήρηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα.
Είναι ενδεικτικό ότι το 10ετές ομόλογο του ιταλικού δημοσίου έχει απόδοση 4,65% ενώ το αμερικανικό έχει βρεθεί στο 4,5%.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου έχει φθάσει από την περασμένη Παρασκευή στο 4,2% που είναι νέα μέγιστη τιμή από τις αρχές του περασμένου Μαϊου, διευρύνοντας μάλιστα το spread με το αντίστοιχο γερμανικό.
Την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομλίας από τη Moody’s το spread είχε διαμορφωθεί στις 135 μονάδες βάσης οριακά χαμηλότερα από τις 136-137 μονάδες που ήταν πριν την αναβάθιση.
Πλέον η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου είναι στο 2,79% με αποτέλεσμα η διαφορά απόδοσης που χωρίζει το ελληνικό από το γερμανικό να είναι 141 μονάδες βάσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Πέντε νεκροί σε περιστατικό με πυροβολισμούς στο Στάντε – Δύο συλλήψεις
- Κάλας: «Η Τουρκία είναι στρατηγικά σημαντικός εταίρος για την ΕΕ, δεν χρειαζόμαστε ευρωστρατό»
- Τραμπ: «Το Ιράν ζήτησε συνάντηση, αύριο στη Ντόχα»
- ΑΑΔΕ: Απλούστευση των τελωνειακών ελέγχων για όμοια εμπορεύματα
- Τέλος το πλαφόν από 1η Ιουλίου, ευχολόγιο Θεοδωρικάκου για μειώσεις τιμών από Σεπτέμβριο
- Ενας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας από πυροβολισμούς σε fan zone του Μουντιάλ στην Καλιφόρνια
- Καρυστιανού: Ανακοίνωσε το προσωρινό Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός της μετά τις αποχωρήσεις
- COCA-COLA HBC AG - Notification of transactions by Persons Discharging Managerial Responsibilities (“PDMRs’)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








