Βελτιωμένη εικόνα εμφανίζει στο τέλος της εβδομάδας η αγορά ομολόγων σε σύγκριση με αυτή που είχε διαμορφωθεί στις αρχές της.
Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο επίπεδο του 3,3% από το 3,7% που κυμαίνονταν στις αρχές της εβδομάδας και η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου μειώθηκε κάτω από το 1%.
Παρά ταύτα, έκθεση της Societe Generale που δημοσιεύεται σήμερα διαβλέπει σημαντικές πιθανότητες για διεύρυνση του περιθωρίου των ελληνικών ομολόγων, στο υπόλοιπο του έτους.
Η πρόσφατη άνοδος στις τιμές των ομολόγων, πάντως, συνδέεται και με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία ενίσχυσαν τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένων των προοπτικών για επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve.
Όσον αφορά στην ΕΚΤ, οι αγορές φαίνεται να έχουν προεξοφλήσει με σχετική βεβαιότητα το σενάριο της αύξησης των επιτοκίων τον Ιούλιο, καθώς ενισχύεται η σχετική ρητορική των μελών του διοικητικού της συμβουλίου.
Σήμερα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Σεντένο δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να ξεκινήσει έναν κύκλο αύξησης των επιτοκίων στις αρχές Ιουλίου και ζήτησε να γίνει σταδιακά η απόσυρση των έκτακτων μέτρων. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής είναι «απαραίτητη και επιθυμητή», προσθέτοντας ότι αυτή θα πρέπει να υλοποιηθεί σταδιακά.
Στην εγχώρια αγορά ομολόγων, και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 90 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,38% από 3,60% χθες, έναντι 0,95% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να υποχωρήσει στο 2,43%, από 2,60% χθες.
Στην αγορά συναλλάγματος, πτωτικά κινείται και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος να κυμαίνεται στα 1,0367 δολάρια από το επίπεδο των 1,045 δολαρίων που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0385 δολάρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nvidia: Η ώρα της κρίσης στη Wall Street – Τα αποτελέσματα που θα κρίνουν το AI ράλι
- Το παρασκήνιο της επίσκεψης του διευθυντή της CIA στη Ρωσία: Τι έγινε με Πούτιν
- Συναγερμός για το super El Niño: Φόβοι για αλυσιδωτές κρίσεις σε όλο τον κόσμο
- Πέθανε ο Τιμ Κάρι, γνωστός και από το «Μόνος στο Σπίτι 2»
- Κεραμέως για Τσίπρα: Περιέκοψε χιλιάδες συντάξεις χηρείας και τώρα εγκαλεί την κυβέρνηση
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - Οικονομική έκθεση AUSTRIACARD HOLDINGS AG (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Ροδούλα: Έτοιμάζει επένδυση 41 εκατ. ευρώ με συμμετοχή επενδυτικού fund
- United Airlines: Η μεγάλη αλλαγή στην οικονομική θέση
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








