Σε εξέλιξη η επένδυση για τη δημιουργία αγροτουριστικού χωριού με σύνθετο τουριστικό κατάλυμα - Σύμβαση με την ALTEREN για ενεργειακές και περιβαλλοντικές μελέτες
Την έναρξη τεχνικών και μελετητικών εργασιών για την υλοποίηση της επένδυσής της στη Σάνη Χαλκιδικής ανακοίνωσε η ΟΝΥΞ Τουριστική Α.Ε. Το έργο αφορά την ανάπτυξη αγροτουριστικού χωριού με σύνθετο τουριστικό κατάλυμα.
Σύμφωνα με την εταιρεία, ξεκινούν οι εργασίες ανόρυξης της βασικής γεωθερμικής ερευνητικής και παραγωγικής γεώτρησης ανοιχτού τύπου, σε ιδιόκτητη έκτασή της. Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της μίσθωσης δικαιώματος έρευνας τμήματος του πιθανού γεωθερμικού πεδίου χαμηλής θερμοκρασίας Σάνης-Αφύτου, στον Δήμο Κασσάνδρας, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων προπαρασκευαστικών ενεργειών.
Παράλληλα, αρχίζουν εργασίες σχεδιασμού, χάραξης και διάστρωσης οδικού δικτύου, με στόχο την εξασφάλιση πρόσβασης για την εξυπηρέτηση των εργοταξιακών αναγκών.
Στο σκέλος του ενεργειακού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού, η ΟΝΥΞ Τουριστική υπέγραψε σύμβαση με την ALTEREN Ενέργεια και Περιβάλλον Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται από το 2001 στον τομέα των τεχνικών και ενεργειακών μελετών.
Η σύμβαση προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εκπόνηση Ενεργειακού Γενικού Σχεδίου (Energy Master Plan) και Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης (ΣΠΕ) για την επένδυση.
Η εταιρεία αναφέρει ότι συνεχίζει τον σχεδιασμό του έργου με έμφαση στην ανάπτυξη των υποδομών, στην αξιοποίηση του ενεργειακού δυναμικού της περιοχής και στην ενσωμάτωση περιβαλλοντικών παραμέτρων.
Στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στο ύψος της επένδυσης ή στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nations League: Sold out στο Πανθεσσαλικό για τη μάχη της Εθνικής με τη Σερβία (16/11)
- Πτώση της στερλίνας εν μέσω διεθνούς αναταραχής στις αγορές
- Επαγγελματικές μισθώσεις: Πρόταση του ΕΣΑ για 6+3 χρόνια και υποχρεωτική τριετή παράταση
- Aλμα άνω του 12% για τη μετοχή της Airbnb στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Παρασκευής
- Ισπανία: Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για απάτη με κονδύλια στη γραμμή του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος
- Πτώση πωλήσεων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανακοίνωσε η IKEA
- Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης το TikTok για τους αλγόριθμους εθισμού
- Σταδιακό φινάλε για το Cybertruck της Tesla με στροφή της παραγωγής προς το αυτόνομο Cybercab
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








