Διεθνή

OpenAI: Ο πρώην CEO της Twitch Έμετ Σιρ παίρνει τη θέση του Σαμ Άλτμαν

Ο πρώην επικεφαλής της Twitch, Έμετ Σιρ

Η πρόσληψη του Σιρ έρχεται κόντρα στις εκκλήσεις και τις πιέσεις επενδυτών της OpenAI, με επικεφαλής τις Microsoft και Thrive Capital, που ζητούσαν την επιστροφή του Άλτμαν

Η OpenAI φέρνει τον πρώην επικεφαλής της Twitch, Έμετ Σιρ να αναλάβει τα καθήκοντα του Σαμ Άλτμαν, δύο ημέρες μετά την ξαφνική απομάκρυνσή του.

Την Παρασκευή το ΔΣ της OpenAI ανακοίνωσε ότι ο Άλτμαν απομακρύνθηκε από τη θέση του CEO και αντικαταστάθηκε προσωρινά από την Μίρα Μουράτι, καθώς μεταξύ άλλων «δεν ήταν ειλικρινής στις επικοινωνίες του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

OpenAI: Η Microsoft και οι επενδυτές πιέζουν για επιστροφή του Σαμ Άλτμαν και παραίτηση του ΔΣ

Τα μέλη του ΔΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο παραίτησής τους - Ο Άλτμαν είναι ανοιχτός στο να επιστρέψει στην εταιρεία, σύμφωνα με κύκλους του, ωστόσο, αν επιστρέψει, θα ζητήσει αλλαγές στον τρόπο διοίκησης της εταιρείας

Ο Άλτμαν ήταν επικεφαλής της εταιρείας από το 2019 ενώ ο Σιρ παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Twitch, της πλατφόρμας streaming που ανήκει πλέον στην Amazon, τον Μάρτιο. Ο Σιρ ήταν συνιδρυτής του Justin.tv, προκάτοχο του Twitch, το 2007. Υπήρξε επίσης συνεργάτης μερικής απασχόλησης στην startup accelerator Y Combinator, την οποία διηύθυνε ο Άλτμαν πριν ενταχθεί στο OpenAI.

Ο διορισμός του Σιρ αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ που ξέσπασε μέσα στην εταιρεία του ChatGPT με την απόλυση του Άλτμαν, η οποία σόκαρε την Silicon Valley.

OpenAI και Άλτμαν πυροδότησαν μια παγκόσμια κούρσα για την κυριαρχία στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία σήμερα εκτείνεται από την Ουάσιγκτον μέχρι το Πεκίνο, με αποτέλεσμα κάποιοι να τον συγκρίνουν με τον Μπιλ Γκέιτς ή τον Στιβ Τζομπς.

Η πρόσληψη του Σιρ έρχεται κόντρα στις εκκλήσεις επενδυτών της OpenAI, με επικεφαλής τις Microsoft και Thrive Capital, να τάσσονται υπέρ της επαναφοράς του Άλτμαν.

close menu