Οργή φαίνεται πως προκάλεσαν στην Τουρκία οι αναφορές του πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην τουρκική προκλητικότητα.
«Τα νταηλίκια γιοκ» επεσήμανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, γεγονός όπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί η Yeni Safak. «Ο ψευτονταής: Κρύφτηκε πίσω από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.
Σύμφωνα πάντα με τη Yeni Safak, ο πρωθυπουργός συνέχισε τις προκλήσεις κατά της Τουρκίας, ενώ «ισχυριζόμενος ότι έκανε συμμαχίες με πολλές χώρες, παραδέχτηκε ότι εμπιστεύεται τις ΗΠΑ και τη Γαλλία έναντι της Τουρκίας». Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε «πανικόβλητος» μετά την προειδοποίηση του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».
Πιο ήπια ήταν η αντίδραση της Cumhuriyet, όπου επισημαίνει ότι ο «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας απάντησε στις δηλώσεις Erdogan».
Στο δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά στις επαφές του Erdogan στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα μεταβεί για να παραστεί στην 77η γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
«O Erdogan, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση στις 20 Σεπτεμβρίου, θα αναφερθεί σε πολλά κρίσιμα θέματα από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας μέχρι τις αποστολές σιτηρών, από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μέχρι την ένταση με την Ελλάδα. Θα παρουσιάσει τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας.
Η επαφή του Erdogan με τους ηγέτες θα συνεχιστεί στη Νέα Υόρκη. Ο πρόεδρος θα συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με πολλούς αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΥ: Οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού “Επιχειρηματίας της Χρονιάς” 2025
- Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο Γιώργος Γεράρδος, ιδρυτής της εταιρείας «Πλαίσιο»
- Τεχνολογίες εξαρτημάτων επόμενης γενιάς από την LG στην έκθεση AHR Expo 2026
- Η Έλενα Στυλιανού, πρώτη ελληνίδα, μέλος στο Δ.Σ. της RSM International
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- METLEN: Συνεργασία με Acciaieria Arvedi για ένταξη στο μηχανισμό ενεργοβόρων βιομηχανιών
- Ο Νάρκισσος Γεωργιάδης νέος Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του ΟΛΘ
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. - Ορισμός νέου Γενικού Οικονομικού Διευθυντή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








