Η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι παρακολουθεί «με προσοχή» τις εξελίξεις στους μισθούς, καθώς οι αβεβαιότητες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα
Η αύξηση των μισθών στην Eυρωζώνη αναμένεται να επιταχυνθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υποστηρίζοντας την άποψη των αξιωματούχων της ότι τα επιτόκια μπορούν να παραμείνουν σταθερά.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο δείκτης μισθών της ΕΚΤ, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, προβλέπει ότι οι μισθοί θα αυξηθούν κατά 2,7% ετησίως το τέταρτο τρίμηνο, μετά από αύξηση 2,6% το τρίτο τρίμηνο. Αν και πολύ κάτω από το υψηλό επίπεδο άνω του 5% το 2024, το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από την πρόβλεψη για το πρώτο εξάμηνο.
«Η αύξηση των μισθών κατά τη διάρκεια του έτους συνδέεται με την εξάλειψη του αρνητικού αντίκτυπου από τις μεγάλες εφάπαξ πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν το 2024, ωστόσο δεν θα επαναληφθούν το 2025», ανέφερε η ΕΚΤ στην ανακοίνωσή της. «Αυτές οι μηχανικές επιδράσεις αναμένεται να εξαλειφθούν σχεδόν εντελώς μέχρι το 2026».
Η αισιοδοξία των αξιωματούχων για την σταθεροποίηση του πληθωρισμού στο 2% εξαρτάται από την επιβράδυνση των μισθών, κάτι που θα περιορίσει την πίεση στις τιμές, ιδιαίτερα στον τομέα των υπηρεσιών που απαιτούν έντονη εργασία.
Η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι παρακολουθεί «με προσοχή» τις εξελίξεις στους μισθούς, καθώς οι αβεβαιότητες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΦΕΤ: Ανακαλείται καπνιστή πέστροφα λόγω λιστέριας
- A. Kαράτζης: Από τα δίχτυα, τις ΑΠΕ και τη φιλοξενία, στην τηλεόραση ως επενδυτής του Dragons Den
- Η American Express «σερβίρει» 700 εκατ. δολάρια στην Tripadvisor για να κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή εστίαση
- Ανακαινίζω 2026: Διευκρινίσεις για τη βεβαίωση επιλεξιμότητας – Μέχρι πότε η έκδοση
- ΙΛΥΔΑ ΑΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Πιερρακάκης: Η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει το τρένο της ψηφιακής χρηματοδότησης
- Η Nvidia επιστρέφει στην αγορά ομολόγων έπειτα από πέντε χρόνια
- ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ >=5%
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








