Νέα

ΟΣΕ – Hellenic Train: Αυτοί γιατί γελάνε;

Διακρίνονται από αριστερά ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, Roberto Rinaudo, δίπλα του ο πολυθεσίτης Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, πρόεδρος της Hellenic Train και του ΤΑΙΠΕΔ, ο διευθύνων σύμβουλος τού ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης και ο πρόεδρος τού ΟΣΕ Γιάννος Γραμματίδης

Αντί να απαντούν στα αναπάντητα ερωτήματα για τη λειτουργία του σιδηροδρόμου, οι διοικήσεις κυκλοφόρησαν ανακοίνωση και φωτογραφία για να μας πουν και να μας δείξουν ότι συναντήθηκαν για το καλό του σιδηρόδρομου

Την ώρα που η αρμόδια εποπτική αρχή η ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων)  αναζητεί την σύμβαση μεταξύ του ΟΣΕ και της Hellenic Train και εγκαλεί τις δύο εταιρείες, την Δευτέρα 17 Ιουνίου τα επιτελεία των δύο εταιρειών κυκλοφόρησαν δελτία τύπου με αφορμή συνάντηση των ανώτατων στελεχών τα οποία δεν δίστασαν να φωτογραφηθούν με χαμόγελα στο φακό.

Και αντί στο δελτίο τύπου να απαντούν σε όσα διερευνά η Ρυθμιστική Αρχή στα λάθη, τις παραλείψεις των εταιρειών και των στελεχών τους, αυτοί μας ενημερώνουν ότι η συνάντηση έγινε «με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του σιδηρόδρομου και σκοπό τον συγκερασμό των απόψεων μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και σε κλίμα σύμπνοιας και κατανόησης των αναγκών όλων έγινε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη συνάντηση των νέων διοικήσεων της Hellenic Train και του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΡΑΣ καλεί τώρα ΟΣΕ και Hellenic Train γιατί δεν έχουν υπογράψει σύμβαση για το 2020 και 2021!

Είναι απορίας άξιο πως λειτουργεί ή μάλλον γιατί λειτουργεί ο σιδηρόδρομος υπό αυτές τις συνθήκες - Ερωτήματα και για την ΡΑΣ, που το 2024 αναζητά τι (δεν) έχει γίνει το 2020 και το 2021

Και ότι συμφώνησαν αυτά αυτονόητα, αυτά που οφείλουν ούτως ή άλλως να πράττουν δηλαδή:

– Tην περαιτέρω απόλυτη αυστηροποίηση της τήρησης του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας και την εντατικοποίηση των ελέγχων ασφαλείας του σιδηροδρομικού συστήματος.

– Tην περαιτέρω ενίσχυση με μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό του κοινού Κεντρικού Ρυθμιστή Κυκλοφορίας και τη θεσμοθέτηση επιπλέον κοινών διαδικασιών για την ασφάλεια.

– Την ρύθμιση όλων των εκκρεμοτήτων και οικονομικών διαφορών του παρελθόντος των δύο οργανισμών.

Τέλος, αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση τακτικών συντονιστικών συσκέψεων μεταξύ των Διοικήσεων των δύο οργανισμών για την διαμόρφωση στρατηγικών, αλλά και για την άμεση και συντονισμένη αντιμετώπιση και επίλυση τρεχόντων θεμάτων.

Προφανώς η ελληνική κοινωνία, οι πελάτες των εταιρειών, οι συγγενείς και γονείς και οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών  αγωνιούσαν για αυτή τη συνάντηση, για να δουν της διοικήσεις να χαμογελούν, για τους αυτονόητους στόχους τους.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιάννος Γραμματίδης, ο πρόεδρος της Ηellenic Train πολυθεσίτης Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος τού ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train Roberto Rinaudo. 

Δυστυχώς νομίζουν ότι όλα είναι επικοινωνία. Προσλαμβάνουν μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων και ενίοτε δημοσιογράφους του ίδιου ρεπορτάζ , κάτι που είναι ασυμβίβαστο και νομίζουν ότι περνάνε ότι θέλουν στην κοινή γνώμη. Αλλά όπως δείχνει και η φωτογραφία που κυκλοφόρησαν δεν έχουν σχέση με την κοινωνία που ζητά απαντήσεις.

Να σημειωθεί πως ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και άλλων θέσεων, αλλά δεν υπάρχει ασυμβίβαστο όπως υποστηρίζει η μητρική εταιρεία του ΤΑΙΠΕΔ, το Υπερταμείο (ή Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας), επικεφαλής της οποίας είναι ιο Γρηγόρης Δημητριάδης (συνωνυμία με τον ανιψιό του Πρωθυπουργού).

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu