Για μεθοδευμένες επιθέσεις “που δέχεται για μία ακόμα φορά ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων από τα νέα οικονομικά κέντρα αποφάσεων, που θέλουν να ελέγξουν τη λειτουργία των τραπεζών και κατ’ επέκταση την πορεία και τις κατευθύνσεις της ελληνικής οικονομίας”, κάνει λόγο η ΟΤΟΕ σε ανακοίνωσή της.
Η ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων προσθέτει μάλιστα τα εξής: “Οι νέες αυτές επιθέσεις αφορούν στα δημοσιεύματα περί δήθεν ανάγκης νέας μείωσης του προσωπικού των τραπεζών κατά δέκα χιλιάδες εργαζόμενους ακόμα, όταν είναι γνωστό ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στις τράπεζες μειώθηκε κατά δεκαεννέα χιλιάδες άτομα, που αντιστοιχεί σε μείωση του εργασιακού κόστους κατά 40% περίπου”.
“Η παραπάνω νέα φημολογούμενη μείωση του προσωπικού των τραπεζών κατά δέκα χιλιάδες, που θέλουν να πραγματοποιηθεί, είναι πέραν των πέντε χιλιάδων εργαζομένων των τραπεζών που προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2018, σύμφωνα με τα πλάνα αναδιάρθρωσης που έχουν αποφασιστεί ήδη. Είναι φανερό, ότι η συνεχιζόμενη αδυναμία αναπτυξιακής λειτουργίας των τραπεζών οδηγεί και πάλι στη στοχοποίηση του κλάδου και των εργαζομένων, ενώ η Κυβέρνηση εμφανίζεται αδύναμη να παρέμβει στοιχειωδώς στις εξελίξεις στις τράπεζες”, αναφέρει η ΟΤΟΕ.
“Αντί εκείνοι, που έχουν την ευθύνη σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο και ειδικότερα η Κυβέρνηση, να σχεδιάσουν μία συντεταγμένη αναπτυξιακή πολιτική, που θα περιλαμβάνει και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των “κόκκινων” δανείων και θα έδινε μία νέα λειτουργική δυναμική στις τράπεζες, αναζητούν ξανά τρόπους βιωσιμότητας των τραπεζών μέσα από την περαιτέρω συρρίκνωσή τους και θύματα πάλι τους εργαζόμενους”, επισημαίνει μεταξύ άλλων η ομοσπονδία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σνάμπελ (ΕΚΤ) για Μ. Ανατολή: Η εκεχειρία δεν επαναφέρει την προπολεμική κατάσταση
- Η Maersk επιστρέφει στη Διώρυγα του Σουέζ – Πιέσεις 7% στη μετοχή λόγω φόβων για υποχώρηση των ναύλων
- Η Σαουδική Αραβία ρίχνει τις τιμές του πετρελαίου στη μεγαλύτερη έκπτωση των τελευταίων 26 ετών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Χαμηλές πτήσεις με μεικτά πρόσημα – Απογειώθηκε η EasyJet
- Φωτιά στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
- Η Microsoft απολύει 4.800 εργαζομένους και προχωρά σε ριζική επανεκκίνηση του Xbox
- Απάτη 4 εκατ. ευρώ σε βάρος ναυτιλιακής της εφοπλίστριας Μελίνας Τραυλού
- QNR: Τι απαντά για την εξαγορά εταιρείας πληροφορικής στην Πολωνία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








