Κρίσιμη συνάντηση για τη διευθέτηση της κρίσης
Οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και των ΗΠΑ συνεχίζουν τις συνομιλίες τους στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας που ξεκίνησαν την Κυριακή 23 Μαρτίου για τη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.
Πριν από τις συνομιλίες των διαπραγματευτικών ομάδων ΗΠΑ – Ρωσίας, η Μόσχα εξαπέλυσε για τρίτη συνεχόμενη νύχτα αεροπορική επίθεση στο Κίεβο, προκαλώντας τραυματισμούς και ζημιές.
«Αισθάνομαι ότι (ο Πούτιν) θέλει την ειρήνη», δήλωσε ο απεσταλμένος του προέδρου Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι θα δείτε στη Σαουδική Αραβία τη Δευτέρα κάποια πραγματική πρόοδο».
Ωστόσο, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου μετρίασε τις προσδοκίες. «Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή αυτής της πορείας», δήλωσε στη ρωσική κρατική τηλεόραση. Την ίδια ώρα, το Κίεβο υπέστη μια από τις πιο σφοδρές επιθέσεις από ρωσικά drones το βράδυ του Σαββάτου, με τρεις ανθρώπους να σκοτώνονται, μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι.
«Πρέπει να πιέσουμε τον Πούτιν να δώσει πραγματική εντολή να σταματήσουν τα πλήγματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι το απόγευμα της Κυριακής. «Αυτός που έφερε αυτόν τον πόλεμο πρέπει να τον πάρει μακριά», συνέχισε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
- ΕΕ: Εχει τόσο εμπιστοσύνη στον Τραμπ που ετοιμάζει «Plan B» για ειρηνευτικό σχέδιο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Η AKTOR εξαγόρασε και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ
- Παρελθόν από τη Hellenic Train ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας
- Κομισιόν: Ενέκρινε την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από United και Motor Oil
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για την πτώση του το αμερικανικού ΑΕΠ
- Μπλε Κέδρος: Στα 9,05 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- Yalco – Κωνσταντίνου ΑΕ: Υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις