Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η συνάντησή τους
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ύστερα από επικοινωνία που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν, πρόκειται να μεταβεί στην Τουρκία και να συνομιλήσει δια ζώσης με του Τούρκο πρόεδρο για το φλέγον ζήτημα της Συρίας, μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.
Σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο X η ίδια αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ερντογάν, όσον αφορά στην εδαφική ακεραιότητα της περιοχής που πρέπει να διατηρηθεί και τι σημαίνουν για την επόμενη ημέρα οι νέες εξελίξεις.
«Είχα μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων με τον Ερντογάν για την κατάσταση στη Συρία. Η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να διατηρηθεί και οι μειονότητες να προστατευθούν. Θα συναντηθούμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Τουρκία για να συζητήσουμε τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη για την περιοχή και πέρα από αυτή» ανέφερε η Φον ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της στο Twitter.
Had a substantial exchange with @RTErdogan on the situation in Syria.
Syria’s territorial integrity must be preserved and the minorities, protected.
We’ll meet early next week in Türkiye to discuss what this development means for the region and beyond.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) December 10, 2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δένδιας: Ορόσημο για τη νεότερη Ελλάδα η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στις 26 Οκτωβρίου 1912
- Προπηλακίστηκε ο Βορίδης στην Κρήτη από κουκουλοφόρους
- Beo Grace: Τα νέα πολυτελή hi-end ακουστικά από την B&O
- Ζώντας τη μαγεία του Shakespeare and Company στο Παρίσι
- ΗΠΑ: Ενας νεκρός και έξι τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Λίνκολν της Πενσιλβάνια
- ΥΠΟΙΚ: Κίνητρα σε ιδιοκτήτες για να “ξεκλειδώσουν” τα κλειστά σπίτια
- ΗΠΑ – Κίνα: Ολοκληρώθηκαν οι εμπορικές συνομιλίες στην Κουάλα Λουμπούρ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον ανακριτή η φερόμενη ως “αρχηγική ομάδα”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








