"Η κατανάλωση από τα νοικοκυριά θα είναι σημαντική στη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης"
Η απελευθέρωση της καταναλωτικής δυναμικής στην αγορά θα βοηθήσει στη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου στο Πεκίνο.
Η εφαρμογή κατάλληλων πολιτικών από το Πεκίνο βοηθάει στην αύξηση της κατανάλωσης στην Κίνα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αύξηση των πωλήσεων οικιακών συσκευών σε μεγάλες πόλεις, με την οικονομία να διατηρεί την αναπτυξιακή δυναμική της στις αρχές του 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας αναφοράς.
“Η κατανάλωση από τα νοικοκυριά θα είναι σημαντική στη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης, με δεδομένες τις οικονομικές προκλήσεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό”, δήλωσε η Μάρα Γουόργουικ, υπεύθυνη διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Κίνα, τη Μογγολία και την Κορέα.
Σύμφωνα με την ίδια, η ισχυροποίηση του διχτύου κοινωνικής προστασίας κυρίως για τους μετανάστες και για όσους εργάζονται προσωρινά θα μπορούσε να ενθαρρύνει την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, μέσω της βελτίωσης της οικονομικής ασφάλειας και της μείωσης της ανάγκης προληπτικής αποταμίευσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γιώργος Παπαγιάννης: Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι – Υπέστη ρήξη χιαστού, χάνει τη σεζόν
- Τζ. Ασάνζ: 20ετή κάθειρξη σε επικεφαλής εταιρείας ασφαλείας ο οποίος τον κατασκόπευε
- Λεσκίρ: Η τρίτη υποβάθμιση της Γαλλίας μέσα σε ένα χρόνο αποτελεί έκκληση για σοβαρότητα
- Super League: Επικίνδυνη έξοδος για τον Ολυμπιακό κόντρα στην ΑΕΛ Novibet (17:00)
- Υπουργείο Παιδείας: Στο 14,7% το ποσοστό των αναπληρωτών στα σχολεία
- Μέση Ανατολή: Η Χαμάς παρέδωσε τη σορό 75χρονου ομήρου στο Ισραήλ
- ΕΛΑΣ: Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες σε ηλικιωμένους
- Τζιτζικώστας: Τον Νοέμβριο το σύμφωνο συνεργασίας για τον κάθετο άξονα Ελλάδας, Βουλγαρίας Ρουμανίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις