Ο αριθμός των ανθρώπων που συμπεριλήφθηκαν επίσημα στους καταλόγους των αστέγων στη Γερμανία το 2023 ανέβηκε απότομα, ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο κι έφθασε τους περίπου 532.000, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη, ωστόσο το Βερολίνο καθησύχασε τονίζοντας πως τα στοιχεία είναι διογκωμένα.
Το 2022, ο αριθμός των αστέγων υπολογιζόταν πως δεν ξεπερνούσε τους 263.000 ανθρώπους. Όμως περίπου 137.000 από τους πολίτες της Ουκρανίας που προσέφυγαν στη Γερμανία αφότου εισέβαλε στη χώρα ο στρατός της Ρωσίας προσμετρώνται στους άστεγους, επειδή βρίσκονται σε δομές προσωρινής φιλοξενίας.
Κατά την έκθεση, οι στατιστικές ενδέχεται επίσης να δημιουργούν λάθος εντύπωση επειδή πολλά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας αστέγων έκλεισαν το 2022, εξαιτίας περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω πανδημίας.
Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που συμπεριλήφθηκαν στους καταλόγους των αστέγων πέρυσι ζούσαν σε κρατικά κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, ή με συγγενείς ή φίλους.
Οι άστεγοι που ζουν στους δρόμους χαρακτηρίζονται η μειονότητα· από αυτούς, οι περισσότεροι έχουν τη γερμανική υπηκοότητα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
- Αιφνιδιαστική ακύρωση από Τραμπ: Στον «πάγο» η επιτροπή των ισχυρών της τεχνολογίας
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- Τουρκική πρόκληση με αντι-NAVTEX για το «Abeille Marengo»: Η Άγκυρα απαιτεί άδεια για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








