«Η υποχρεωτική εξαήμερη εργασία είναι κάτι που δεν συνηθίζεται στον κλάδο μας και η κατάργησή της είναι δείγμα προόδου»
Ο επικεφαλής του ομίλου Metro και πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας, Αριστοτέλης Παντελιάδης, χαρακτηρίζει δείγμα προόδου την απόφαση Σκλαβενίτη να καταργήσει την 6ημερη απασχόληση στα σούπερ μάρκετ του ομίλου, αν και επισημαίνει, με δόση κριτικής, ότι δεν είναι κάτι που δεν συνηθίζεται στον κλάδο.
Σημειώνει δε ότι ο όμιλος Metro, έχει υιοθετήσει την πενθήμερη εργασία προ οκταετίας όταν έγινε η εξαγορά της Βερόπουλος όπου όλες οι 6ημερες συμβάσεις μετατράπηκαν σε 5ημερες. Ειδικότερα, σε ανάρτησή του πριν λίγη ώρα στο LinkedIn, αναφέρει:
«Επικροτώ την κίνηση του Σκλαβενίτη. Η υποχρεωτική εξαήμερη εργασία είναι κάτι που δεν συνηθίζεται στον κλάδο μας και η κατάργησή της είναι δείγμα προόδου.
Η ευημερία των εργαζομένων πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα κάθε εταιρείας του κλάδου και οι καλύτερες συνθήκες εργασίας συμβάλλουν σ’ αυτήν.
Κατανοώ ότι με την έλλειψη υποψήφιων για εργασία που αντιμετωπίζουμε, το εξαήμερο δίνει κάποια λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία των καταστημάτων. Αποτελεί προφανώς μια λύση ανάγκης. Οι αποφάσεις που παίρνουμε για τους εργαζόμενούς μας είναι καλό να έχουν τη συναίνεσή τους, να παίρνονται μαζί με αυτούς και όχι για αυτούς.
Όταν πριν από 8 χρόνια αγοράσαμε το Βερόπουλο μετατρέψαμε όλες τις συμβάσεις του από 6ήμερο σε 5ήμερο.
Σήμερα διατηρούμε την πενθήμερη εργασία παντού και δίνουμε σημαντική πρόσθετη αμοιβή στους εργαζόμενούς μας, των καταστημάτων με ιδιαίτερα έντονη τουριστική κίνηση, που στην καλοκαιρινή περίοδο χρειάζεται να εργαστούν και 6η μέρα».
Υπενθυμίζεται ότι η Σκλαβενίτης καταργεί την 1/11/2024 τις συμβάσεις 6ημερης απασχόλησης. Το μέτρο αφορά σε 5.700 εργαζομένους (συνολικά οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι 33.000).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τι κομίζουν τα τέσσερα νέα μέλη της κυβέρνησης μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Παράταση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Συστήματα Αποθήκευσης στις Επιχειρήσεις»
- Παράταση στα Προγράμματα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» και «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι»
- Φωτιά τώρα σε εργοστάσιο στα Μέγαρα
- Δημοσιεύτηκε η λίστα με οφειλέτες που χρωστούν από 150.000 ευρώ και πάνω στο δημόσιο
- Το Ισραήλ παραδέχεται ότι σκότωσε Παλαιστίνιους αμάχους
- Κατηγορητήριο σε Πιερρακάκη ετοιμάζει ο Κασσελάκης
- Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν νομοθετική λύση για τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις