Η Pantheon Tankers, διαθέτει στόλο με 39 τάνκερ, διαφόρων κατηγοριών
Η ναυτιλιακή Pantheon Tankers, συμφερόντων της Άννας Αγγελικούση και των γιών της Φραγκίσκου και Αντώνη Κανελλάκη, θα ενισχύσει τον στόλο της με δύο νεότευκτα τάνκερ suezmax.
Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, η εταιρεία έχει υπογράψει επιστολή προθέσεων με το ναυπηγείο HD Hyundai Heavy Industries της Νοτίου Κορέας για την κατασκευή δύο δεξαμενόπλοιων χωρητικότητας 158,000 dwt έκαστο, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με scrubber.
Το κόστος τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 88 εκατ. δολάρια για κάθε πλοίο, ενώ η παράδοση τους θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2026 και στο πρώτο εξάμηνο του 2027.
Παράγοντες της ναυπηγικής βιομηχανίας δήλωσαν ότι η εταιρεία προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση λαμβάνοντας υπόψη τις γρήγορες ημερομηνίες παράδοσης του ναυπηγείου HD Hyundai Heavy και τις θετικές προοπτικές της αγοράς των τάνκερ.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία υλοποιεί ναυπηγικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ήδη έξι τάνκερ, τέσσερα Aframax/LR2 που κατασκευάζονται στο κινεζικό ναυπηγείο Cosco Yangzhou και δύο VLCC που ναυπηγούνται στο Dalian Shipbuilding Industry. Οι παραδόσεις τους θα ξεκινήσουν φέτος και θα ολοκληρωθούν το 2027. Τα έξι πλοία θα ταξιδεύουν με ελληνική σημαία.
Τα δύο VLCC, χωρητικότητας 307.000 dwt, παρήγγειλε πέρυσι, και σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, η αξία του κάθε πλοίου ανέρχεται σε περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια.
Η Pantheon Tankers, που ιδρύθηκε το 2012, διαθέτει στόλο με 39 τάνκερ, διαφόρων κατηγοριών, VLCC, Suezmax, Aframax και MR.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σε κρίσιμη κατάσταση ο 17χρονος μετά το τροχαίο στον Πειραιά
- Αίσιο τέλος για τον Αμερικανό πιλότο του F-15 – Επιθέσεις Ιράν και Ισραήλ σε κρίσιμες υποδομές
- Υπόνοιες για εμπρησμό πίσω από τις διαδοχικές πυρκαγιές σε βαν και τροχόσπιτο στο Μοσχάτο
- Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα 5/4 Κυριακή των Βαΐων
- Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο έως τις 11 το πρωί για τον αγώνα στο Πεδίο Άρεως
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες
- Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων: Πυρά κατά Κωνσταντοπούλου, χωρίς να κατονομάζεται, για τη στάση της στις δίκες
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ο Σκρέκας ζητούσε η επιδότηση σε παραγωγό να δοθεί «χεράτα»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








