«Έχουμε τον πιο αναπτυξιακό προϋπολογισμό γενικής αποδοχής μετά από μια 8ετία».
Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στην συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017.
Παράλληλα, ο κ. Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι το πρόβλημα της ελληνικής ανταγωνιστικότητας δεν είναι η φορολογία, αλλά η πρόσβαση της επιχειρηματικότητας στην χρηματοδότηση.
«Η φορολογία δεν αποτελεί καταλυτικό παράγοντα καταστροφής της ελληνικής ανταγωνιστικότητας», είπε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας όσα του καταλογίζουν περί διαφορετικής άποψής του με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης, είτε σε παρερμηνείες δηλώσεων του, είτε σε αποσπασματικές αναφορές του.
Τα υψηλά επιτόκια δανεισμού από τις τράπεζες, οι δυσκολίες στην έγκριση χρηματοδότησης, το χαμηλό ύψος δανεισμού και τα υψηλά ενέχυρα για την χορήγησή τους, αποτελούν, όπως είπε, εμπόδιο για την εξέλιξη και ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
Ο υπουργός Οικονομίας, διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση προωθεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για αποτελεσματική και δικαιότερη αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, αλλά και της φορολόγησης», ενώ έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την διευκόλυνση έναρξης και λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Ο κ. Παπαδημητρίου έκανε επίσης λόγο για κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν και είναι αναγκαίες για μια βιώσιμη ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι για αυτό όλοι έπρεπε να στηρίζουν,αντί να δυσφημούν τις προσπάθειες που γίνονται.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λαγκάρντ: «Νέο ενεργειακό σοκ αν ο χειμώνας είναι βαρύς και τα αποθέματα χαμηλά»
- ΕΣΠΑ: 56,2 εκατ. ευρώ για πάνω από 1.000 σχολικές βιβλιοθήκες – 400 προσλήψεις βιβλιοθηκονόμων
- Οι Χούθι καταλαμβάνουν κομβικό λιμάνι στην Ερυθρά Θάλασσα – Νέα απειλή για τις παγκόσμιες ενεργειακές ροές
- ΗΠΑ: «Καμπανάκι» από τις τιμές χονδρικής Αυγούστου – Στο 5,4% ο PPI, νέα πίεση στη Fed
- Τρίκαλα: Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Αγιόφυλλο – 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους
- ΕΚΤ: Νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης – Ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή ξαναφουντώνει τον πληθωρισμό
- Nestlé: Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή φέρνει αυξήσεις τιμών και περικοπές προϊόντων
- Η Αμάλ Κλούνεϊ στην Αθήνα και η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτό)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







