Την πεποίθησή του ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής, καθώς τα θέματα που χωρίζουν τις δυο πλευρές είναι λίγα, εξέφρασε με συνέντευξή του στην Ναυτεμπορική, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου.
Όπως επισημαίνει, απαντώντας στα ερωτήματα του Σταμάτη Ζησίμου, ως προς τους κινδύνους που εγκυμονεί η καθυστέρηση, “ευελπιστώ βάσιμα πως θα κλείσει η αξιολόγηση χωρίς επιπτώσεις για τη χώρα”.
Ο ίδιος εκτιμά ότι οι περιπλοκές που δημιουργεί το ασταθές και βεβαρημένο πολιτικά διεθνές περιβάλλον ενδέχεται να επιδράσουν θετικά για την Ελλάδα αφού ασκούν πίεση στην ΕΕ για τη διασφάλιση της εσωτερικής συνοχής, λειτουργίας και ύπαρξής της, ώστε να μην επιτρέπει καμία ρωγμή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα με τη μορφή εξόδου χώρας από αυτήν.
Πάντως, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης χαρακτηρίζει τον στόχο για ανάπτυξη της τάξης του 2,7% εφέτος ως φιλόδοξο, αλλά όχι ανέφικτο και παρουσιάζει τους βασικούς άξονες για την επάνοδο της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά.
Τέλος, ο κ.Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι “το σχεδιαζόμενο νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των “κόκκινων δανείων” των επιχειρήσεων βρίσκεται σε τελικό στάδιο διαμόρφωσης και σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καλύτερη επίδοση εφέτος στον κόσμο ο Τεντόγλου στο Μονακό
- Λύτρωση στο 88′ για Ισπανία 2-1 το Βέλγιο
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Αυξήθηκε ο συνολικός πληθυσμός της ΕΕ στα 452 εκατ. – Που οφείλεται και γιατί είναι δυσμενής η εικόνα της Ελλάδας
- Seanergy: Στο ταμπλό από τη Δευτέρα (13/7) το ομόλογο των 100 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα στα ταμπλό με πιέσεις από τεχνολογία
- Η Τράπεζα Πειραιώς απορροφά έξι θυγατρικές
- Η Shein πήρε το «πράσινο φως» από την Κίνα για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







