"Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς τους υπεύθυνους: παύσατε πυρ"
Κατά την διάρκεια της σημερινής γενικής ακρόασης, ο πάπας Λέων ΙΔ’ αναφέρθηκε στην δραματική κατάσταση στην Γάζα και στην Ουκρανία.
«Από την Λωρίδα της Γάζας φθάνει όλο και εντονότερα στον ουρανό το κλάμα από τις μητέρες, τους πατεράδες που αγκαλιάζουν τα άψυχα σώματα των παιδιών, τα οποία είναι διαρκώς αναγκασμένα να μετακινούνται σε αναζήτηση λίγης τροφής και ασφαλέστερης προστασίας από τους βομβαρδισμούς.
Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς τους υπεύθυνους: παύσατε πυρ, να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι, να τύχει πλήρους σεβασμού το ανθρωπιστικό δίκαιο».
Στην συνέχεια, ο ποντίφικας αναφέρθηκε στην Ουκρανία και υπογράμμισε:
«Προσεύχομαι και είμαι στο πλευρό όλων των θυμάτων, ιδίως των παιδιών και των οικογενειών. Επαναλαμβάνω δυναμικά την έκκλησή μου να σταματήσει ο πόλεμος και να τύχουν αρωγής όλες οι πρωτοβουλίες υπέρ της ειρήνης και του διαλόγου.
Ζητώ από όλους να στηρίξουν τις προσευχές για την ειρήνη στην Ουκρανία και σε όλες τις περιοχές όπου οι άνθρωποι υποφέρουν εξαιτίας του πολέμου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: «Το τέλος των 3 ευρώ δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών»
- Aktor: Σε ιδιώτες επενδυτές το 53,6% των ομολογιών – Στο 4,70% η τελική απόδοση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη και το βλέμμα σε ΕΚΤ και BoE
- Jumbo: Έναρξη διαδικασιών απορρόφησης της θυγατρικής «HERALD GREECE 2»
- Ideal: Στις 12 Ιανουαρίου η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Δήμας: «Το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά εντάσσεται στη σύμβαση παραχώρησης του ΒΟΑΚ»
- Κώστας Γεράρδος (ΣΕΛΠΕ): «Στην Ευρώπη χτίζεται ένα παράλληλο εμπόριο χωρίς κανόνες»
- Υπερταμείο: Ξεκινάει ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








