Ο ίδιος επικαλείται προσωπικούς λόγους, αλλά η παραίτησή του συνδέεται με το κύκλωμα με τις πολεοδομίες που εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες
Την αποχώρησή του από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ο Ευθύμιος Μπακογιάννης, καταθέτοντας την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτησή του συνδέεται με το κύκλωμα με τις πολεοδομίες που εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο κύκλωμα εμπλέκονται συγγενικά πρόσωπα του κ. Μπακογιάννη.
Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους έξι συλληφθέντες για το κύκλωμα στις πολεοδομίες βρίσκεται ο κουνιάδος του κ. Μπακογιάννη , Θ.Μιν. (η αδερφή του συλληφθέντα Θ.Μιν. είναι σύζυγος του κ. Μπακογιάννη), ο οποίος είναι Τεχνικός Σύμβουλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Στους συλληφθέντες βρίσκεται επίσης και η σύζυγος του Θ.Μιν., η οποία είναι γενική γραμματέας του δήμου Γαλατσίου.
Στην επιστολή που απέστειλε στις 7 Ιουνίου προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρει ότι η απόφασή του ελήφθη για προσωπικούς λόγους, καθώς θεωρεί ότι ολοκληρώθηκε ένας σημαντικός κύκλος της πολυετούς θητείας του και πλέον επιθυμεί να επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα.
Παράλληλα, δηλώνει ότι θα παραμείνει στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας για τη διευκόλυνση της μετάβασης και της ανάληψης καθηκόντων από τον νέο γενικό γραμματέα, καθώς και για τη διασφάλιση της συνέχειας του έργου της Γενικής Γραμματείας.
Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας ευχαριστεί τον πρωθυπουργό, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τους συνεργάτες του γραφείου του και το προσωπικό του ΥΠΕΝ για τη συνεργασία και τη στήριξη που, όπως αναφέρει, συνέβαλαν στην υλοποίηση των στόχων και των έργων που είχαν αναληφθεί στους τομείς της χωροταξίας και της πολεοδομίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο χάρτης πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 6 Νοεμβρίου 2026
- G20: Χωρίς οικογενειακή φωτογραφία οι ΥΠΕΞ λόγω Λαβρόφ – «Δεν υπάρχει κανονικότητα με τη Ρωσία»
- Qualco: Αλλαγές στη διάθεση των κεφαλαίων από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
- ElvalHalcor: Ενσωματώνει την ΑΝΟΞΑΛ και απλοποιεί την εταιρική της δομή
- CrediaBank: Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση με την Ευρώπη Holdings – Στις 2 Νοεμβρίου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών
- Capital Clean Energy Carriers: Άλμα 44% στα έσοδα το γ΄ τρίμηνο και μέρισμα 0,15 δολαρίων ανά μετοχή
- Πλαστικά Θράκης: Εξαγορά της ιταλικής Plydex έναντι 2,35 εκατ. ευρώ
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









