Πρόσωπα

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίπππου

Ανακοίνωσε ο ίδιος ότι υπέβαλε παραίτηση στον Πρωθυπουργό

Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Δημήρης Φιλίππου, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο facebook.

Η θητεία του κ. Φιλίππου ολοκληρώθηκε και ο ίδιος θεωρεί ότι «το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει». Eπιστρέφει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα καθώς και στη χειρουργική – είναι γιατρός γενικός χειρουργός. Εδώ και αρκετό καιρό έχει ανοίξει η συζήτηση ότι με την ολοκλήρωση της θητείας του κ. Φιλίππου η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει στην αντικατάστασή του.

Tο κλίμα δεν ήταν καλό και υπήρχε δυσαρέσκεια από εμπλεκόμενους με την αλυσίδα του φαρμάκου για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΦ και ειδικά τον τρόπο που ο Οργανισμός και ειδικά ο πρόεδρός του διαχειρίζονται το μείζον θέμα των ελλείψεων φαρμάκων.

Xθες πραγματοποίησαν συνέντευξη tύπου οι εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκών καταγγέλλοντας τις ενέργειες που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση των ελλείψεων και δίνοντας στοιχεία σε σχέση με τα φάρμακα που λείπουν πραγματικά από τα φαρμακεία.

H aνάρτηση του κ. Δημήτρη Φιλίππου:

«Μετά από μία ολοκληρωμένη θητεία και δύο παρατάσεις και θεωρώντας ότι το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει υπέβαλα εχθές αργά το βράδυ την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό από τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ και επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα και την χειρουργική που τόσο αγαπώ!

Σε αυτό το ταξίδι που κράτησε τέσσερα χρόνια πολλά πράγματα επιτεύχθηκαν και ουσιαστικές αλλαγές και τομές έγιναν. Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και τον πρώην υπουργό υγείας κ Κικίλια για την εμπιστοσύνη τους και τη δυνατότητα που μου παρειχαν να υπηρετήσω τη χώρα από τη θέση του Προέδρου του πιο ιστορικού και συμβολικού οργανισμού στο χώρο της υγείας, αλλά ταυτόχρονα να συμμετάσχω σε σημαντικούς θεσμούς όπως η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και το ΚΕΣΥ.

Οφείλω να παρουσιάσω το έργο που πραγματοποιήθηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια και αυτό θα γίνει σύντομα. Προς το παρόν να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον ΕΟΦ για το σημαντικής τους βοήθεια και τον επαγγελματισμό, τους συλλόγους ασθενών και τις Φαρμακευτικές Εταιρείες για την άριστη συνεργασία που που είχαμε προκειμένου να δώσουμε λύσεις σε σημαντικά θέματα δημόσιας και ατομικής υγείας και φυσικά όλους εκείνους τους φορείς, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους συνεργαστήκαμε στη βάση αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού με στόχο την προαγωγή της υγείας στη χώρα μας!».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu