"Θα παρέμβει, έστω και τώρα για να διερευνήσει τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις;", διερωτάται η αξιωματική αντιπολίτευση
Με το ερώτημα αν θα παρέμβει “έστω και τώρα” η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, επανέρχονται επί του ζητήματος η υπεύθυνη ΚΤΕ Δικαιοσύνης, Θεσμών & Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη και ο γραμματέας Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος, Χρήστος Κακλαμάνης, με αφορμή το πρόστιμο 415.000.000 ευρώ που επιβλήθηκε στη χώρα μας από την Κομισιόν.
Σε κοινή δήλωση τους αναφέρουν:
“Όπως έγινε σήμερα γνωστό, η Κομισιόν επέβαλε πρόστιμο ύψους 415.000.000 ευρώ στην Ελλάδα λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Θυμίζουμε ότι προ 20 ημερών σε δήλωσή μας είχαμε ζητήσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στην υπόθεση για να λάβουμε ως απάντηση ότι δεν έχει αρμοδιότητα επειδή η υπόθεση αφορά τάχα τα περιουσιακά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ανακοίνωση αυτή απαντήσαμε άμεσα, τονίζοντας ότι η υπόθεση αφορά και βλάβη του ελληνικού Δημοσίου λόγω των αναμενόμενων προστίμων, χωρίς δυστυχώς να λάβουμε οποιαδήποτε απάντηση.
Σήμερα η τεράστια οικονομική βλάβη που προκαλεί στο ελληνικό Δημόσιο και στους Έλληνες παραγωγούς το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει μία πρώτη σαφή και οριστική αποτίμηση: 415 εκατομμύρια ευρώ! Η τεράστια αυτή οικονομική βλάβη αφορά συστημική κακοδιαχείριση, που ξεκινά μάλιστα από το 2016.
Θα παρέμβει, έστω και τώρα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διερευνήσει τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις που το ποσό αυτό θεμελιώνει ή θα ισχυριστεί και πάλι ότι είναι δήθεν αναρμόδια για την τεράστια και βεβαία βλάβη στο κρατικό ταμείο;
Αναμένουμε και (συνεχίζουμε να) ελπίζουμε…”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
- ΔΕΗ: Στο 4,98% μειώθηκε το ποσοστό της Covalis Capital LLP
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: «Απαντάει» με non paper για το πρόστιμο της Κομισιόν στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις