Επιχειρήσεις

PCP Capital Partners: Επένδυση 2 δισ. στα «κόκκινα» δάνεια

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Στην επένδυση ποσού 2 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες, με «όχημα» την Παγκρήτια τράπεζαμ σχεδιάζει να προχωρήσει η PCP Capital Partners, σύμφωνα με την WSJ.

_x000D_

Η PCP με επικεφαλή την Amanda Staveley γνωστή για τους στενούς δεσμούς της με επενδυτές του Κόλπου στοχεύει να ηγηθεί της ανακεφαλαιοποίησης της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας η οποία στη συνέχεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όχημα για να αγοραστεί ενεργητικό από τις άλλες τράπεζες τους επόμενους δώδεκα μήνες.

_x000D_

Όπως μεταδίδει η WSJ, η Staveley έγινε γνωστή για την ενορχήστρωση της επένδυσης 4,57 δισ. δολαρίων από το Abu Dhabi στην Barclays PLC στην κορύφωση της κρίσης και έχει ήδη εγκαταστήσει ομάδα στην Ελλάδα. Η PCP θα δουλέψει με τοπικό όμιλο για να εισπράξει ή να αναδιαρθρώσει τα δάνεια.
Το fund επίσης ενδιαφέρεται να αγοράσει ελληνικές εταιρείες.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu