Επιχειρήσεις

Pet City: Μηδενική δανειακή εξάρτηση με το βλέμμα στα 100 καταστήματα

Financialreport.gr
_x000D_

Πιο κοντά στο στόχο δημιουργίας 100 καταστημάτων στην ελληνική επικράτεια βρίσκεται η Pet City, η οποία τελεί τον τελευταίο έναν χρόνο υπό την ιδιοκτησία της BC Partners, η οποία απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών της.

_x000D_

Η πλήρως υγιής οικονομικά εταιρεία εμπορίας προϊόντων για κατοικίδια που διατηρεί τις γραμμές δανεισμού της μηδενικές από υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, θυμίζουμε ότι έχει συγχωνευθεί με τη Zorba S.a.r.l. θυγατρική εταιρεία συμφερόντων της BC Partners, και αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να υπερβεί το κατώφλι των 90 καταστημάτων πανελλαδικά. 

_x000D_

Mάλιστα αυτή την περίοδο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την δημιουργία του δικού της logistics center στην Αττική, την προκατασκευή του οποίου έχει αναλάβει η εταιρεία Asprokat. Στόχο μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση η εταιρεία έχει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες τροφοδοσίας του δικτύου των καταστημάτων της το οποίο βαίνει διαρκώς διευρυνόμενο το τελευταίο διάστημα. Στο πλάνο της εταιρείας για το 2022 ήταν η δημιουργία 20 νέων καταστημάτων, ενώ ήδη μέχρι στιγμής έχει εγκαινιάσει καινούργια σημεία λιανικής πώλησης σε Μοσχάτο, δύο καταστήματα στις Αχαρνές, ένα κατάστημα στην Κυψέλη, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στους Αμπελόκηπους και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Κηφισίας καθώς και στην οδό Μιχαλακοπούλου. Συνολικά έως αυτή τη στιγμή έχουν λειτουργήσει 13 νέα καταστήματα. Με τα συγκεκριμένα καταστήματα, ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων της αλυσίδας ανέρχεται στα 89 έως και αυτή τη στιγμή, ενώ θυμίζουμε ότι αρχικός στόχος της επιχείρησης για το 2022 ήταν να φτάσει τα 96, ενώ στο τέλος του 2021 το σύνολο των καταστημάτων της ήταν 76. 

_x000D_

Πρόβλεψη για 53 εκατομμύρια ευρώ σε τζίρο φέτος

_x000D_

_x000D_

_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
H προσδοκία της εταιρείας για φέτος είναι να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της κατά 5% σε σύγκριση με το 2021, οπότε ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 50,74 εκατομμύρια ευρώ έναντι 45,67 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2020. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης θα αγγίξει φέτος τα 53 εκατομμύρια ευρώ με δεδομένα και τα νέα σημεία πώλησης που εγκαινίασε, όπως επισημαίνεται από τις οικονομικές της καταστάσεις.

_x000D_

_x000D_

Να σημειωθεί ωστόσο ότι κατά τη φετινή χρονιά εξέλιξη στην κερδοφορία της επιχείρησης επηρεάζεται από το αυξημένο κόστος των εμπορευμάτων καθώς και από την εκρηκτική πορεία των τιμών ενέργειας. Παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς η επιχείρηση δεν είχε προχωρήσει σε καμία ανατίμηση προϊόντων και δεδομένων των ήδη αυξημένων τιμών στα αγαθά που διακινεί αλλά και στην ενέργεια, αναγκάστηκε τελικά να το κάνει μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, δεδομένου ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία αποτελούν βασικούς παραγωγούς πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα αλλά και στις ζωοτροφές.

_x000D_

_x000D_

Σε κάθε περίπτωση και παρά την ένταση των αυξήσεων σε πρώτες ύλες και ενέργεια η διοίκηση της Pet City για φέτος προσδοκά ότι η κερδοφορία της θα κινηθεί σε ανάλογα επίπεδα με αυτά του 2021. Επισημαίνεται ότι τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους στην τελευταία χρήση ήταν 6,2 εκατομμύρια ευρώ από 5,5 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2020. 

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

_x000D_

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu