Ενέργεια

Πετρέλαιο: Η υποχώρηση του δολαρίου ανεβάζει την τιμή

Ο ΟΠΕΚ θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή συνάντηση στις 30 Νοεμβρίου για να συζητήσει τους στόχους παραγωγής για το 2024

Οι τιμές για το πετρέλαιο κινούνται ελαφρώς ανοδικά την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, λόγω της υποχώρησης του δολαρίου, αλλά και των προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ θα αποφασίσει να επεκτείνει τις περικοπές της παραγωγής πετρελαίου, υπό το φόβο ότι η ζήτηση θα παραμείνει υποτονική.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημειώνουν άνοδο 11 σεντς ή 0,1% στα 80,09 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού WTI διαπραγματεύεται 4 σεντς υψηλότερα, επίσης 0,1%, στα 74,90 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚ θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή συνάντηση στις 30 Νοεμβρίου για να συζητήσει τους στόχους παραγωγής για το 2024 Η συνάντηση πραγματοποιείται εν μέσω της απότομης πτώσης των τιμών του πετρελαίου, λόγω των ανησυχιών ότι η αγορά υπερπροσφέρεται παρά τις περικοπές παραγωγής από τον Οργανισμό. Το μπρεντ έχει υποχωρήσει περισσότερο από 18% και το WTI πάνω από 21% από τα υψηλά επίπεδα που είχαν φτάσει στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η μεγάλη παραγωγή από χώρες εκτός του ΟΠΕΚ, όπως οι ΗΠΑ για παράδειγμα, έχουν προσθέσει επίσης πίεση στις τιμές.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu