Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αποτίμησαν την προσωρινή αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, μετά την ανακοίνωση Ιράν και Ισραήλ ότι σταματούν τις εκατέρωθεν επιθέσεις
Στις αγορές εμπορευμάτων, το Brent υποχωρούσε περίπου 0,9%-1% στα 93,3-93,4 δολάρια το βαρέλι, αφού νωρίτερα είχε φθάσει έως τα 98 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό WTI σημείωνε πτώση περίπου 1,2%, κοντά στα 90,1 δολάρια το βαρέλι.
Η διόρθωση ήρθε μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, όταν οι τιμές είχαν ενισχυθεί έως και 5%, εν μέσω νέων ισραηλινών πληγμάτων στο Ιράν και επιθέσεων στον Λίβανο, που περιόρισαν τις προσδοκίες για άμεση αποκλιμάκωση της ευρύτερης σύγκρουσης.
Παρά την πτώση, το κλίμα στην αγορά παραμένει εύθραυστο. Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί πως η εκεχειρία μπορεί να διατηρηθεί, καθώς τόσο η Τεχεράνη όσο και το Τελ Αβίβ έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης.
Στο επίκεντρο παραμένουν τα Στενά του Ορμούζ. Η προοπτική επαναλειτουργίας του κρίσιμου αυτού διαύλου αποτελεί βασικό παράγοντα για την πορεία των τιμών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Ζητά νέες ρυθμίσεις οφειλών με επιστολή του στο ΥΠΟΙΚ
- Φρένο στις προσλήψεις από τους Ελληνες εργοδότες για το γ’ τρίμηνο 2026
- Αλλάζουν όψη πέντε σταθμοί του Προαστιακού στην Αττική
- Ρεκόρ δαπανών για το πυρηνικό οπλοστάσιο των εννέα ισχυρών του πλανήτη
- Στα 6,625 δισ. ευρώ οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ στο πεντάμηνο, με άνοδο 20,9% ”τρέχει” το ηλεκτρονικό κανάλι
- Πρωτιά της ΝΔ και οκτακομματική Βουλή δείχνει νέα δημοσκόπηση
- Πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα της Χιλής με κατάσχεση ρεκόρ 100 τόνων ναρκωτικών
- Pepcο: 2,5 δις ευρώ έσοδα στο πρώτο μισό της χρονιάς, σχεδιάζει άλλα 600 καταστήματα στη δυτική Ευρώπη στην τριετία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








