Η μεγαλύτερη εταιρεία γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας δήλωσε ότι η παραγωγή αυξήθηκε στα 905,5 εκατομμύρια βαρέλια
Ο κρατικός κινεζικός ενεργειακός γίγαντας PetroChina Co. κατέγραψε κέρδη ρεκόρ για το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς η υψηλή παραγωγή γεωτρήσεων και οι ισχυρές τιμές του πετρελαίου τη βοήθησαν να αντιμετωπίσει την εξασθενημένη ζήτηση καυσίμων στην Κίνα.
Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 88,61 δισ. γουάν (12,45 δισ. δολάρια) για το εξάμηνο έως τον Ιούνιο, έναντι 85,27 δισ. γουάν την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε σε χρηματιστηριακή κατάθεση τη Δευτέρα.
Η μεγαλύτερη εταιρεία γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας δήλωσε ότι η παραγωγή αυξήθηκε στα 905,5 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου κατά την περίοδο αυτή. Το Πεκίνο έχει ωθήσει τους κρατικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς του να επενδύσουν σημαντικά στην παραγωγή για να βοηθήσουν το έθνος να επιτύχει τους στόχους ενεργειακής ασφάλειας.
Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου βοήθησε να αποδώσουν οι επενδύσεις αυτές. Η παγκόσμια τιμή αναφοράς Brent ξεπέρασε κατά μέσο όρο τα 83 δολάρια το βαρέλι το πρώτο εξάμηνο, σε σύγκριση με περίπου 80 δολάρια την ίδια περίοδο το 2023.
Η ώθηση από τις upstream δραστηριότητες βοήθησε να αντισταθμιστεί μια ασθενέστερη αγορά καυσίμων, η οποία επλήγη από την παραπαίουσα οικονομία της Κίνας και την αυξανόμενη ηλεκτροδότηση του στόλου των μεταφορών. Η διύλιση αργού είναι μία από τις χειρότερες βιομηχανίες της Κίνας, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, με συσσωρευμένες ζημίες το πρώτο εξάμηνο του έτους που εκτείνονται στα 16 δισεκατομμύρια γιουάν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΗΡΩΝ: Σταθερή στα 14,76 λεπτά η οικιακή χρέωση ρεύματος για τον Οκτώβριο
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πιέσεις στην έναρξη του Οκτωβρίου, με τα ομόλογα στο επίκεντρο
- Εκτοξεύτηκε ο πύραυλος της SpaceX που μεταφέρει τέσσερις αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
- ΔΝΤ: Ομαλή η λειτουργία των αγορών ομολόγων παρά το άλμα των αποδόσεων
- GM: Πτώση 5,5% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το γ΄τρίμηνο, με ισχυρές πιέσεις στα ηλεκτρικά
- Πούτιν: Πολύ πιθανή η συνέχιση των διεθνών συγκρούσεων καθώς ο κόσμος αλλάζει
- Κομισιόν σε Αθήνα και Ρώμη που ζητούν πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για την ενέργεια: «Έχουμε ήδη δώσει ευελιξία»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








