Πρόσωπα

Pfizer Ελλάς: Και επίσημα αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή με τον Βασίλη Τζινιέρη νέο Πρόεδρο και CEO

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Το νέο εξαμελές Δ.Σ., η αποχώρηση Ραγκούση από την προεδρία

Αλλαγή σελίδας έχουμε στην κορυφή της Pfizer Ελλάς , καθώς ο Βασίλειος Τζινιέρης ανέλαβε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, διαδεχόμενος στο κορυφαίο διοικητικό αξίωμα τον Ζαχαρία Ραγκούση. Η αλλαγή ηγεσίας είχε προαναγγελθεί από την εταιρεία τον περασμένο Απρίλιο. Ο Ζαχαρίας Ραγκούσης αποχωρεί έχοντας διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Ελλάς από το 2017. Η μεταβολή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αφορά μία από τις ισχυρότερες βιοφαρμακευτικές παρουσίες στη χώρα, με δραστηριότητα που εκτείνεται από την ελληνική φαρμακευτική αγορά έως τα διεθνή κέντρα τεχνολογίας και επιχειρησιακών λειτουργιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωναμε απόφαση της γενικής συνέλευσης της 29ης Μαΐου 2026 το νέο διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Βασίλειο Τζινιέρη. Στο νέο σχήμα συμμετέχουν επίσης οι Κωνσταντίνα Μπουμπουχαιροπούλου, Νικόλαος Γράβος, Αντώνιος Φουστέρης, Χαρίκλεια Βαρούνη και Ιωάννης Πανδής.

Στο προηγούμενο Δ.Σ. ήταν επταμελές και περιλάμβανε, τον Απόστολο Πήττα, ο οποίος δεν εμφανίζεται στη νέα σύνθεση, ενώ στο νέο εξαμελές σχήμα εισέρχεται ο Ιωάννης Πανδής.

Ο Βασίλης Τζινιέρης έχει 19 χρόνια επαγγελματικής πορείας στον φαρμακευτικό κλάδο. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Wyeth και εντάχθηκε στη Pfizer Hellas μετά την εξαγορά της Wyeth από τη Pfizer το 2010, αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο των αντιμικροβιακών φαρμάκων. Την περίοδο 2018 – 2024 διετέλεσε Business Unit Lead για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα του τμήματος Νοσοκομειακών Φαρμάκων (Hospital), έχοντας στην ευθύνη του την εισαγωγή και διάθεση νέων, καινοτόμων αντιβιοτικών φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Το 2024, ανέλαβε Primary Care Lead για την Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα υπεύθυνος για το πλήρες χαρτοφυλάκιο των εμβολίων και αντιικών της Pfizer Hellas, ενώ παράλληλα το 2025 ανέλαβε και επικεφαλής του τμήματος Health & Value θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα.
Η διοικητική αλλαγή έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Pfizer έχει αναβαθμίσει θεαματικά την ελληνική της παρουσία.  Το ισχυρότερο σύμβολο αυτής της διεύρυνσης είναι η Θεσσαλονίκη. Το Center for Digital Innovation της Pfizer αποτελεί παγκόσμιο κόμβο ψηφιακής καινοτομίας, με αποστολή την ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων που συνδέονται με την ανακάλυψη, ανάπτυξη και διάθεση θεραπειών. Το ίδιο το CDI αναφέρει περίπου 550 εργαζομένους, πάνω από 200 παγκόσμια ψηφιακά έργα και περισσότερες από 500 θέσεις που δημιουργήθηκαν από το 2020.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu