Πολιτική

Πικρόχολο αλλά εύστοχο σχόλιο Γ. Τσίπρα για τον «Οικονομολόγο» με όμικρον κεφαλαίο (Τσακαλώτο)…

Ο Γιώργος Τσίπρας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, σχολιάσε πρόσφατη ομιλία του πρώην υπουργού Οικονομικών για την προκαταβολή φόρου

«Ο φόρος που θεωρώ ότι ήταν ο χειρότερος ήταν η προκαταβολή φόρου», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε πρόσφατη ομιλία του τις προηγούμενες ημέρες και αντέδρασε με χρονοκαθυστέρηση την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ο εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Τρίπρας, πρώην σύντροφος στον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον πολιτικός αντίοπαλος λόγω «απόσχισης» «Τσακαλώτου και σία» στη Νέα Αριστερά. Ο Γ. Τσίπρας σχολίασε στο X, ότι «Πήρε 9 χρόνια στον Οικονομολόγο (το όμικρον κεφαλαίο παρακαλώ) κ. Τσακαλώτο να αναγνωρίσει το πρόβλημα με την προκαταβολή φόρου – τότε δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του».

Ο Γ. Τσίπρας συνέχισε επιδεικτικά τον σχολιασμό του επισημαίνοντας για «Για τα 11,5 δις υπερπλεόνασμα που αφέθηκαν στο μαξιλάρι των 37 δις να ωριμάσουν σαν το Jack Daniels, αντί να ξαναγυρίσουν στην πραγματική οικονομία, για τα οποία ακόμη δεν σηκώνει μύγα, να υποθέσουμε ότι θα το ξανασκεφτεί προς το 2035.»

Για να λέμε την αλήθεια,  ο σχολιασμός του Γ. Τσίπρα είναι εύστοχος για όλους τους φόρους του Τσακαλώτου και του βοηθού του,  του περίφημου Γιώργου Χουλιαράκη (για να μην ξεχνιόμαστε), αλλά να του θυμίσουμε ότι αυτόν το Οικονομολόγο με το όμικρον κεφαλαίο, τον τοποθέτησε ο άλλος μέγιστος πολιτικός – με «Π» κεφαλαίο προσθέτουμε εμείς  – ο εξάδελφος Αλέξης Τσίπρας! Θυμίζουμε τότε πως είχε διπλασιάσει την προκαταβολή φόρου στο 100%.
Το πιο ωραίο είναι ότι ο Τσκαλώτος προσπάθησε να εξηγήσει γιατί επέβαλε την προκαταβολή φόρου 100% και το έκανε χειρότερο, καθώς δείχνει πόσο άσχετος είναι με την πραγματικότητα που οι φορολογούμενοι και κυρίως εκείνη την εποχή οι επαγγελματίες βίωναν, που έχαναν την γη κάτω από τα πόδια τους, δηλαδή έχαναν τζίρους, ρευστότητα, δουλειές αλλά φαίνεται ο Οικονομολόγος, με όμικρον κεφαλαίου δεν τα έλαβε αυτά υπόψη του.
Δυστυχώς δεν τον βοηθούν και τα ελληνικά που γνωρίζει και γι΄αυτό το λόγο αξίζει να ακούσετε με τα ίδια σας τα αυτιά το σχετικό απόσπασμα, που επιβεβαιώνει γιατί αυτός ο καθηγητής των Οικονομικών δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνει υπουργός Οικονομικών.
«Σκέφτηκα ως οικονομολόγος, ότι η προκαταβολή του φόρου δεν είναι ακριβώς νέος φόρος…».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu