Για πρωτοφανές επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομικών, Στ. Πιτσιόρλας, ο οποίος παραδέχθηκε πως υπάρχουν προβλήματα αλλά και αστοχίες.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πιτσιόρλας υποστήριξε ότι «το Ελληνικό θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για την χώρα», τονίζοντας ότι η επένδυση προχωρά.
«Το ότι γίνονται προσφυγές αυτό δεν μπορεί να το ελέγξει η κυβέρνηση.
Το Ελληνικό έχει ξεμπλοκαριστεί προχώρησε και προχωρά μέσα από προσεκτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης.
Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει εκδοθεί το ΠΔ» είπε ο κ.Πιτσιόρλας.
Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας ο κ.Πιτσιόρλας υποστήριξε πως τη συγκεκριμένη στιγμή «μειώσεις φόρων δεν είναι εφικτές και επιτρεπτές», τονίζοντας πως «προφανώς και υπάρχουν περιθώρια περικοπές δαπανών στο Δημόσιο».
Κληθείς να τοποθετηθεί επί της δήλωσης Schaeuble ότι «οι Έλληνες θα μου στήσουν μνημείο που επέμεινα στις μεταρρυθμίσεις», είπε ότι «τα εύσημα ανήκουν στον ελληνικό λαό που υπέστη τόσες θυσίες».
«Μπήκαμε στα μνημόνια με τρόπο χαλαρό και αφελή» ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας, προσθέτοντας ότι και η κυβέρνηση αντιμετώπισε με χαλαρό τρόπο κάποια πράγματα, κάτι που όπως είπε, το έχει παραδεχτεί πολλές φόρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέες ελαφρώς αναβαθμισμένες εκτιμήσεις της ΕΚΤ για την οικονομία της ευρωζώνης
- Εκτός Αττικής το επόμενο τουριστικό βήμα της Nova Constructions
- Εναρξη σχολικής χρονιάς σήμερα και οι αλλαγές που φέρνει
- Κίνα: Στόχος το 70% των νέων αυτοκινήτων να είναι ηλεκτροκίνητα έως το 2030
- Oμόλογα: Μια ανάσα από το 5% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς
- 11η Σεπτεμβρίου, 25 χρόνια μετά: Η μνήμη επιστρέφει στο Ground Zero υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
- Star Bulk: Ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια προσφορά για την εισαγωγή της και στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Τραμπ: «Δεν μετανιώνω» για τον πόλεμο με το Ιράν, αλλά θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό;
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








